Operație realizată cu succes la Iași. Medicii i-au redat vederea unui pacient internat cu un ochi aproape ieșit din orbită

Operație realizată cu succes la Iași. Medicii i-au redat vederea unui pacient internat cu un ochi aproape ieșit din orbită

Un bărbat din Iași și-a recăpătate vederea după o operație extrem de complicată prin care a trecut la Spitalul de Neurochirurgie din oraș. Pacientul fusese internat cu o tumoră rară.

Intervenție chirurgicală complicată, dar cu succes, la Iași: un bărbat cu o tumoră rară și-a recăpătat vederea

În urma unei intervenții chirurgicale extrem de complicate, medicii de la Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași au reușit să readucă vederea unui bărbat diagnosticat cu o tumoră foarte rară.

Aceasta era localizată la nivelul orbitei. Reprezentanții unității medicale din Copou spun că intervenția chirurgicală a fost deosebit de complicată. A durat mai multe ore și s-a încheiat cu succes. Tumora a fost înlăturată complet. Întrucât nu era asociată unui cancer, bărbatul va putea să ducă o viață normală pe viitor.

Pacientul în cauză, Mihai Mămăligă, a început să-şi piardă vederea la ochiul drept. Într-o primă fază, a crezut că are nevoie de ochelari şi s-a prezentat la un control oftalmologic.

După ce a fost supus unor investigații suplimentare, medicii au scos la iveală că acesta are o tumoră orbitală benignă. Astfel de tumori sunt extrem de rare și se operează în doar câteva spitale din România. Unul dintre ele este Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

Pacientul s-a adresat clinicii noastre pentru scăderea acuității vizuale, nu mai vedea bine cu ochiul drept și globul ocular îi ieșea din orbită. În urma investigațiilor neuroimagistice efectuate, s-a descoperit o tumoră situată la nivelul orbitei drepte, în spatele globului ocular”, a dezvăluit dr. Lucian Eva, managerul Spitalul Clinic de Urgență Prof. Dr. Nicolae Oblu Iași, într-un comunicat al unității medicale.

Pacientul din Iași și-a recăpătat total vederea

Același medic Eva mai spune că astfel de tumori reprezintă sub 1% din toate tumorile care pot apărea la nivel cranio-cerebral. ”Multe sunt benigne, dar există și situații în care pot avea un grad de malignitate. Din punct de vedere anatomopatologic, indicația chirurgicală este de rezecție totală sau maximală a acestor tumori, pentru că doar așa se poate restabili funcția vederii și, bineînțeles, anatomia corectă a globului ocular la nivelul orbitei”, explică specialistul.

În cazul lui Mihai a fost vorba de o tumoră benignă, o tumoră vasculară. Chirurgii au făcut o rezecție completă a acestei tumori și acum pacientul poate relua o activitate și o viață normală, fără nicio problemă.

După intervenția de câteva ore, bărbatul și-a recăpătat vederea și a fost în afara oricărui pericol. Doctorii din Iași au și un sfat pentru cei care suferă de astfel de probleme medicale.

Recomandăm cu încredere ca pacienții să se adreseze clinicii noastre. Avem o echipă de medici specialiști în neurochirurgie, oftalmologie și radiologie. Ei pot interveni prompt și cu mare acuratețe în aceste cazuri. Se pot face și tratamente complementare, cum ar fi Radiochirurgia Stereotactică de tip Gamma Knife, și nu au fost puține cazuri în care am tratat asemenea tipuri de tumori de orbită prin acest tip de terapie inovativă”, se mai arată în comunicat.

Please follow and like us:
Pin Share