Orașul din Europa cu un gunoi atipic. Mii de pescari sunt angajați să facă curățenie după localnicii neglijenți

Orașul din Europa cu un gunoi atipic. Mii de pescari sunt angajați să facă curățenie după localnicii neglijenți

Orașul din Europa cu un gunoi atipic. Este un adevărat magnet pentru turiști, însă, puțini sunt cei care știu ce se află în apele sale.

Singurul oraș din lume unde există meseria de ”pescar de biciclete”

Fără doar și poate, Amsterdam este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa. În fiecare an, este luat cu asalt de milioane de turiști care vor să guste din esența orașului de pe apă.

Amsterdam este recunoscut pentru canalele sale uimitoare, dar și pentru stilul de viață al olandezilor. Aici, principalul mijloc de transport este bicicleta și tot ea se pare că este și dușmanul numărul 1 al canalelor.

Poate că nu multă lume știe, dar orașul Amsterdam este unic în lume. Nu doar datorită frumuseții sale, ci și datorită unei meserii care nu se mai regăsește nicăieri. Și anume, cea a pescarilor de biciclete.

Deși poate părea o glumă, totul este cât se poate de real. În Amsterdam, sunt angajați mii de pescari care trebuie să ”culeagă” bicicletele aruncate în canalele din oraș. Unele ajung acolo din greșeală, altele intenționat.

Anual, în apele canalelor din Amsterdam ajung mii de biciclete

În Amsterdam, numărul bicicletelor îl depășește pe cel al oamenilor. Peste 800.000 de exemplare de biciclete pot fi zărite în acest oraș și, tocmai de aceea, nu este de mirare că multe dintre ele ajung în apă.

În fiecare an, din canalele din Amsterdam sunt ”pescuite” o mulțime biciclete. Aproape că a devenit o tradiție și, tocmai de aceea, a apărut și meseria de ”pescar” de biciclete.

Potrivit datelor, din apele din Amsterdam sunt scoase anual între 12.000 și 15.000 de biciclete. De obicei, ajung acolo din greșeală, însă, există și cazuri de vandalism, furturi sau pur și simplu glume proaste.

Bicicletele aruncate în apă pot bloca canalele. Pentru a evita astfel de situații, autoritățile au echipaje speciale și macarale care patrulează constant în zonă. De multe ori, se întâmplă ca unele biciclete să fie scoase chiar și după luni bune în care au stat sub apă.

Așa cum era de așteptat, bicicletele care stau prea mult în apă nu mai pot fi folosite. Apa le uzează, așa că singura variantă este ca aceste biciclete să ajungă la reciclat.

Please follow and like us:
Pin Share