Orașul din România care amenință supremația Bucureștiului. E la doi pași de capitală, dar traiul e infinit mai ieftin. E liniște, sunt parcuri, școli și magazine, dar și case la prețuri foarte bune

Orașul din România care amenință supremația Bucureștiului. E la doi pași de capitală, dar traiul e infinit mai ieftin. E liniște, sunt parcuri, școli și magazine, dar și case la prețuri foarte bune

Orașul din România care amenință supremația Bucureștiului și e situat la doi pași de acesta. Traiul e mult mai bun, iar oamenii au la dispoziție școli, magazine și case la prețuri accesibile.

Orașul din România care amenință supremația Bucureștiului. E aproape de capitală, însă traiul e mult mai bun

Mulți bucureșteni vor să se mute în orașe situate în apropiere, dar mai liniștite, unde dispun de toate cele necesare unui trai decent. Oamenii sunt atrași de orașele unde există școli, parcuri, supermarketuri, locuri de muncă

Este vorba despre municipiul Moreni, situat în județul Dâmbovița. Este un oraș cu o mare contribuție pentru istoria petrolului românesc și un centru important al altor industrii.

Moreni era un centru reprezentativ pentru industria extractivă, a industriei constructoare de mașini, a textilelor, dar și a utilajelor complexe. Până în 1968, a făcut parte din Raionul Câmpina și era mai legat de Valea Prahovei.

De altfel, până în 1965, petrolul 53% din valoarea producției industriale, dat a scăzut la 15% în 1990. Petrolul a fost, pentru aproximativ 100 de ani, simbolul localității Moreni.

Moreni se află în zona Subcarpaților externi dintre Prahova și Ialomița, într-0 depresiune mică. Câmpia este înaltă și împădurită pe alocuri, iar dealurile acoperite.

În centrul orașului se află un parc unde oamenii se pot relaxa, iar copiii se pot bucura de locuri de joacă. Sunt și parcuri mai mici, dar și spații verzi.

Orașul are și câteva școli gimnaziale, dar și o grădiniță cu program prelungit. În Moreni se află și câteva magazine, dar și supermarketuri de unde oamenii își pot achiziționa cele necesare.

Cei care vor să se mute în acest oraș trebuie să știe că sunt și locuri de muncă disponibile, cum ar fi rolul de director de magazin sau cel de operator producție fabrică.

O fabrică de componente auto angajează, de asemenea, muncitori necalificați, dar și operatori montaj. Sunt mai multe posturi disponibile atât pentru începători, cât și pentru cei care au experiență. În cazul celor mai multe anunțuri de angajare postate, salariile depășesc 3.000 și chiar 4.000 de lei.

Locuințele din Moreni au și ele prețuri accesibile. De exemplu, pentru o casă de 118 metri pătrați, cu 4.622 metri pătrați de teren, prețul este de 50.000 de euro. Locuința are curte, are trei camere și necesită unele amenajări.

Cartierul din Moreni unde oamenii se bucură de liniște

Orașul are o suprafață de 35,14 de kilometri pătrați și 15.472 locuitori. La doar 3 kilometri de centrul orașului se află cartierul Pleașa, un loc foarte liniștit, care se află chiar în vârful unui deal.

Acest cartier se întinde pe o singură stradă, Nicolae Bălcescu, pe care locuiesc 35 de familii. Locul te trimite cu gândul la o oază rurală din secolul XX, fiind atât de liniștit.

În acest cartier se poate urca cu mașina doar atunci când este foarte uscat sau dacă autoturismul dispune de tracțiune 4X4. Este un drum care arată ca unul forestier, dar cei curajoși să-l parcurgă vor descoperi un loc de vis.

Aerul din acest cartier este unul curat, iar peisajele sunt spectaculoase. Mulți bucureșteni și-au cumpărat case aici pentru a locui permanent în ele sau pentru a sta în ele la finalul săptămânii.

Bătrânii din Pleașa au povestit, acum ceva timp, că acest loc a fost foarte bine dezvoltat în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, atunci când nemții și-au instalat tabăra acolo.

De ani buni, cartierul este căutat de bucureșteni, chiar dacă în el au rămas doar câțiva localnici. “Am rămas în cătunul ăsta doar pensionarii. Tinerii s-au tras în centru. Nici un serviciu nu ar putea să ţină, fiindcă ar fi imposibil din cauza navetei.

Apoi, nu mai avem nici măcar un magazin de unde să cumpărăm pâine. Trebuie să mergem în vale şi sunt vreo doi kilometri până la cea mai apropiată prăvălie. Drumul este aproape impracticabil”, a spus un locuitor din Pleașa cu mai mulți ani în urmă, pentru Adevărul.

Please follow and like us:
Pin Share