Orașul din România care este situat la cea mai mare altitudine. Aerul de aici e sănătate curată. Puțin peste 4000 de oameni trăiesc în acest loc

Orașul din România care este situat la cea mai mare altitudine. Aerul de aici e sănătate curată. Puțin peste 4000 de oameni trăiesc în acest loc

Orașul din România care este situat la cea mai mare altitudine. Este un adevărat Colț de Rai în care trăiesc puțin peste 4.000 de români. În sezonul de iarnă, este un magnet pentru turiști.

Orașul din România care este situat la cea mai mare altitudine

Fiecare oraș din România este unic datorită istoriei și poveștilor sale. Dintre toate, unul singur se remarcă ca fiind situat la cea mai înalta altitudine din țară. Deși mulți români l-au vizitat, puțini cunosc acest aspect despre el.

Predeal, căci despre el este vorba, este orașul situat la cea mai mare altitudine din România. Este ”acasă” pentru aproximativ 4.000 de români și este o destinație turistică uimitoare pentru miile de vizitatori care vin aici în fiecare an.

Predeal nu este doar orașul situat la cea mai mare altitudine din România. Aici se află unele dintre cele mai celebre pârtii de schi din țară, dar și cele mai faimoase cabane. De asemenea, Predeal se poate lăuda și cu unele dintre cele mai frumoase trasee montane.

Pentru prima dată, Predeal a fost atestat în anul 1376. Înainte de a fi la mare căutare în rândul turiștilor datorită atracțiilor montane, în Predeal se afla vama Transilvania.

Sute de ani mai târziu, în 1880, în Predeal au luat naștere primele pârtii. Dezvoltarea a început și ea să prindă contur și, astfel, orașul de la cea mai înaltă altitudine din România a devenit un magnet pentru turiști.

Predeal este pe punctul de a-și pierde titlul de oraș

De-a lungul timpului, Predealul a trecut prin multe transformări. Au existat momente în care aceasta era mult mai mare decât în prezent. Potrivit lui Marius Cătălin Câmpeanu, reprezentant al zonei turistice Predeal, la început nici măcar nu era vorba de un oraș, ci de o comună.

”Predealul a fost la început o comună. Interiorul ei era până la Comarnic. Uşor, uşor Sinaia s-a retras şi a devenit oraş. În 1835 a devenit oraş, în 1992 a fost declarat staţiune de interes naţional.”, a spus acesta, potrivit digi24.ro.

Predeal a început să devină popular în rândul turiștilor după anul 2013. Atunci, Predeal a fost gazda Festivalului Olimpic de Iarnă a Tineretului European, iar pârtiile lui au convins pe toată lumea că sunt ideale în sezonul de iarnă.

Deși turiștii vin în număr mare în sezonul de iarnă în Predeal, așezarea urbană este pe punctul de a-și pierde titlul de oraș. Locuitorii de aici, puțin peste 4.000 la număr, au început să migreze către orașele mai mari.

Din păcate, Predeal nu le-a adus localnicilor niciun beneficiu, iar peisajele uimitoare nu sunt suficiente pentru a-i ține acasă. Drept dovadă, în ultimii 20 de ani, aproximativ 30% din locuitori au decis să plece din Predeal în căutarea unui trai mai bun.

Please follow and like us:
Pin Share