Orașul din România în care se află cel mai important nod feroviar din Europa de Est. Puțini s-ar aștepta să fie tocmai el

Orașul din România în care se află cel mai important nod feroviar din Europa de Est. Puțini s-ar aștepta să fie tocmai el

Într-un oraș din România se află cel mai important nod feroviar din Europa de Est, deși nu foarte mulți oameni au auzit de el. Localitatea are o însemnătate deosebită, având în vedere dezvoltarea economică din ultimii ani.

Cel mai important nod feroviar din estul Europei se află în România

Curtici, orașul din județul Arad, aflat la aproximativ 17 kilometri de municipiul de reședință, se numără printre cele mai importante localități din țară. Aici există cel mai mare nod feroviar din estul Europei. Circa 800 de tiruri vin și pleacă din localitate.

Zona a cunoscut o dezvoltare economică foarte mare. Multe companii importante au contribuit la acest lucru, dar și poziția geografică a orașului a făcut posibilă această performanță. De asemenea, investițiile în căile de rurale din Curtici au contribuit masiv.

Autoritățile au alocat bani pentru investiții în calea ferată Curtici-Arad-Simeria, care este una dintre cele mai moderne din țară. Aceasta face legătura între Arad și magistrala europeană de transport feroviar de marfă.

„Vrem să aducem noi investitori”

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, spune că un pas important în dezvoltarea județului a fost făcut odată cu lucrările la drumul expres Arad-Oradea. El va lega orașul Curtici de municipiile Arad, Salonta și Oradea.

„Vrem să implementăm un proiect de dezvoltare încercând să aducem noi investitori (inclusiv prin solicitări de facilități fiscale și modificări legislative înaintate Parlamentului României) care absoarbe forța de muncă din oraș, comunele și satele din jur.

Terminalul intermodal este cel mai mare din Europa Centrală și de Est. Asigură transportul de produse pe calea ferată între porturile Constanța și Rotterdam sau Hamburg”, a transmis președintele CJ Arad, conform Adevărul.

De altfel, primarul localității Curtici, Bogdan Ban, susține că rețelele de transport au fost dezvoltate în ultimii ani. Prin această modalitate, autoritățile au reușit să atragă companii importante și parcuri logistice.

Planurile reprezentanților primăriei nu se opresc aici. „Am început un Plan Urbanistic Zonal pentru o nouă zonă industrială nepoluantă, pe locul gropii de gunoi închisă, pe o suprafață de peste 8 ha. Am depus pe POIM proiect pentru parc fotovoltaic. Și panouri pentru toate clădirile administrației locale, în curs de evaluare”, a spus primarul Bogdan Ban.

 

Please follow and like us:
Pin Share