Orașul din România pe care Ceaușescu l-a adorat a ajuns o ruină. Oamenii au plecat pe capete de aici, deși era una dintre cele mai înfloritoare localități din țară

Orașul din România pe care Ceaușescu l-a adorat a ajuns o ruină. Oamenii au plecat pe capete de aici, deși era una dintre cele mai înfloritoare localități din țară

Trecerea timpului și-a pus serios amprenta asupra orașelor României. Unele dintre ele, din păcate, nu au avut parte de cel mai frumos destin. Este și cazul orașului adorat de Nicolae Ceaușescu care, în prezent, este o ruină.

Orașul care a ocupat mereu un loc special în inima lui Nicolae Ceaușescu

În perioada comunismului, România a trecut prin multe transformări. Nicolae Ceaușescu a avut multe planuri, iar unele dintre ele vizau modernizarea anumitor orașe pe care dictatorul le avea la suflet.

Cât timp a fost la conducerea țării, Nicolae Ceaușescu a avut un oraș pe care l-a adorat. Această așezare urbană a înregistrat cea mai înfloritoare perioadă în comunism. Acum, din păcate, arată deplorabil.

Scornicești a fost special pentru Ceaușescu. Cei care se întreabă de ce Scornicești ocupa un loc special în inima dictatorului, răspunsul este simplu. Scornicești era locul natal al lui Nicolae Ceaușescu.

În perioada în care dictatorul a fost la putere, Scornicești s-a transformat radical. A bifat îmbunătățiri de ordin industrial, iar asta a contribuit la ridicarea sa la rangul de oraș.

Orașul Scornicești avea liceu, școli, stadion, 70 de blocuri, dar și o fabrică de procesare a cărnii. Cu alte cuvinte, avea toate atributele necesare pentru a deveni un centru urban cu potențial de dezvoltare.

Orașul Scornicești este o ruină, în prezent

Nicolae Ceaușescu a fost mereu preocupat de modernizarea Scorniceștiului. Drept dovadă, la un moment dat, aici a existat cel mai performant stadion din țară. Ba chiar a fost primul pe care s-au montat 20.000 scaune în tribune.

Din păcate, perioada înfloritoare a orașului Scornicești este acum istorie. Nimic nu mai amintește de măreția de altădată, căci totul este o ruină.

După căderea comunismului și după evenimentele din 1989, a început declinul orașului de suflet al dictatorului Ceaușescu. Acum, Scornicești este un oraș trist, unde conceptul de dezvoltare nu există.

În prezent, străzile nu sunt asfaltate, iar blocurile arată la fel ca acum 30 de ani. Nici vorbă de puterea industrială de acum câțiva ani. Singurele care mai activează în Scornicești sunt câteva fabrici de confecții și o singură carmangerie.

10.000 de persoane locuiesc în Scornicești, orașul care a fost mereu special pentru Nicolae Ceaușescu. De numele și de legătura dintre dictator și oraș mai amintește doar muzeul, care a fost și el lăsat în paragină.

Please follow and like us:
Pin Share