Orașul mare din România care va avea primul cimitir ecologic. Vor fi acceptate doar un anumit tip de sicrie

Orașul mare din România care va avea primul cimitir ecologic. Vor fi acceptate doar un anumit tip de sicrie

Care este orașul mare din România unde urmează a fi construit primul cimitir ecologic din țara noastră. Aici vor fi impuse o serie de reguli stricte, diferite de locurile de veci ”clasice”.

Brașov, orașul din România care va avea primul cimitir ecologic

În urmă cu doi ani, în Belgia a fost inaugurat primul cimitir ecologic din lume. El diferă de cimitirele obișnuite. Asta pentru că aici nu se pot pot instala pietre funerare și mese.

În plus, înmormântările pot fi efectuate doar în sicrie de un anumit material. Cimitirul din statul european a fost proiectat pentru 600 de locuri de înmormântare.

”Moda” va ajunge în curând și în România. Primul cimitir ecologic din țara noastră va apărea la Brașov. Proiectul este deja pe masa specialiștilor în Arhitectură și Urbanism.

Încă din vara lui 2023, inițiatorii proiectului au prospectat piața. A fost solicitat un certificat de urbanism. În prezent, aceștia au început să realizeze documentațiile tehnice și să obțină avizele necesare implementării.

Potrivit presei locale, cimitirul ecologic al Brașovului are și un concept arhitectural deosebit. Acesta presupune și construirea unei capele mortuare. El ar urma să fie analizat de către Comisia Tehnică de Amenajarea Teritoriului și Urbanism din cadrul Primăriei Brașov în vederea avizării, notează BizBrașov.

Vor fi acceptate doar un anumit tip de sicrie în cimitirul ecologic

Cimitirul ecologic din Brașov va fi amenajat pe o suprafaţă foarte mare, de 10.000 de metri pătraţi. Va fi amplasat în spatele unuia dintre cimitirele din zona Micşunica. Conform documentațiilor depuse de investitori, capela din interior urmează să fie din lemn.

În aceste cimitire ecologice sicriele depuse trebuie să fie alcătuite doar din elemente biodegradabile. Vorbim de materiale reciclate. De asemenea, în astfel de cimitire, de cele mai multe ori locurile nu sunt de vânzare. Ele se închiriază pe o durată de 25 de ani, cât estimează specialiștii că durează descompunerea corpului.

E important de adăugat că și urnele în care este depusă cenușa celor care preferă să fie incinerați după moarte trebuie să se topească. Mai exact, să fie și ele biodegradabile. Nu e necesar ca doar părțile care sunt îngropate trebuie să fie din materiale ecologice, ci și ceea ce rămâne la suprafață.

Please follow and like us:
Pin Share