„Originea legendei Atlantidei” descoperită în mijlocul Canarelor. S-au găsit insule cu plaje intacte și un munte acoperit de valuri

„Originea legendei Atlantidei” descoperită în mijlocul Canarelor. S-au găsit insule cu plaje intacte și un munte acoperit de valuri

„Originea legendei Atlantidei” a fost găsită. Este vorba despre mai insule secrete descoperite în Canare de către cercetătorii spanioli. Muntele are un diametru de aproximativ 50 de kilometri și trei vulcani.

Cercetătorii au găsit „originea Atlantidei”

Un munte cu trei vulcani inactiv, scufundat în ocean în urmă cu milioane de ani, în largul coastei insulei Lanzarote. Despre acesta, oamenii de știință consideră că ar putea fi originea legendei Atlantidei. 

Pe muntele subacvatic au fost identificate și mai multe insule dispărute, unele dintre ele având plajele intacte. „Aceasta ar putea fi originea legendei Atlantidei”, a spus Luis Somoza, șeful unui proiect de studiere a activității vulcanice din largul Insulelor Canare, conform Live Science.

Diametrul muntelui este de aproximativ 31 de mile, în jur de 50 de kilometri. Baza sa se află la aproximativ 3,2 kilometri sub suprafața oceanului. Specialiștii l-au numit Muntele Los Atlantes.

Inspirația a fost civilizația lui Platon, scufundată de zei în ocean drept pedeapsă pentru imoralitatea de care cetățenii săi au dat dovadă.Un geolog a explicat că în trecut au fost mai multe insule care s-au scufundat.

„Au fost insule în trecut și s-au scufundat, încă se scufundă, așa cum spune legenda Atlantidei”, a explicat Somoza, care este și geolog la Institutul Geologic și Minier din Spania (IGME-CSIC).

Cum au fost descoperite insulele

Muntele subacvatic și insulele secrete din largul Canarelor au fost găsite de oamenii de știință în timp ce explorau adâncurile mării în largul coastei de est a insulei Lanzarote. Pentru asta, a fost folosit un vehicul operat de la distanță (ROV) la adâncimi cuprinse între 100 și 2 500 m.

Proiectul în care a fost făcută cercetarea poartă numele Atlantis al IGME-CSIC. Scopul acesteia a fost înțelegerea activității vulcanice și hidrotermale subacvatice din această regiune.

Los Atalantes ar fi reprezentat o serie de insule în timpul Eocenului, în urmă cu 56 milioane-34 milioane de ani. Dar când vulcanii au încetat să erupă, lava s-a solidificat și a devenit mai densă, ducând la scufundare.

„Am identificat plaje, stânci și dune de nisip la vârful plat al muntelui submarin. Aceste insule ar fi putut fi găzdui, atunci, sălbăticiuni”, a spus cercetătorul. De asemenea, probele colectate de pe insulă vor fi evaluate.

Please follow and like us:
Pin Share