Pedeapsa primită de asistenții sociali din Germania care au trimis în România un ucigaș. Tânărul a omorât cu cruzime o bătrână

Pedeapsa primită de asistenții sociali din Germania care au trimis în România un ucigaș. Tânărul a omorât cu cruzime o bătrână

Pedeapsa primită de asistenții sociali din Germania care au trimis în România, în urmă cu mai mulți an, un tânăr care s-a transformat treptat într-un ucigaș. Acesta a omorât cu cruzime o bătrână, în 2022, în județul Sibiu.

Ce pedeapsă au primit asistenții sociali din Germania care au trimis în România un ucigaș extrem de periculos

În primăvara lui 2022, o crimă șocantă cutremura municipiul Mediaș din județul Sibiu. O femeie de 74 de ani era ucisă în plină stradă de un tânăr de 17 ani. S-a spus atunci că suspectul a fugit cu lănțișoarele pe care victima le avea la gât.

În realitate, agresiunea nu a fost motivată de un furt. Adolescentul era prins de polițiști după câteva ore. S-a stabilit că acesta era cetățean german, aflat în plasament la o familie din Dumbrăveni.

Încă de mic, criminalul, pe numele său Hauser Nino Luciano, era recunoscut ca fiind un copil problematic. Când avea doar 11 – 12 ani, asistenții sociali din orașul german Essen au ajuns la concluzia că băiatul nu mai poate fi recuperat.

În mai multe etape, el fusese internat la psihiatrie și dat în plasament mai multor familii germane. Adaptarea nu s-a produs. Cum legislația din România nu reglementa clar, prin 2013, luarea în plasament a copiilor din alte țări, s-a decis ca micul Nino să fie trimis la o familie din orașul sibian Dumbrăveni, notează Gândul.ro.

Soții din România care au avut grijă de copil urmau să primească 65 de euro pe zi din Germania, sumă majorată ulterior la 75 de euro. Cu acești bani trebuiau să-i asigure copilului traiul zilnic și bani de buzunar.

Asociația Ensemble GmbH, care trimis în România pe Nino Hauser, a ieșit pe plus din ”afacere”. Organizația încasa de la statul german 400 de euro pe zi, bani din care vira către familia care îl avea în grijă numai 75 de euro.

Adolescentul german, radicalizat. A aderat în online la diverse grupări cu caracter rasist, satanist și nazist

În 2022, oamenii legii din România au crezut că mobilul crimei din Mediaș ar fi furtul unui lanț de aur. În realitate, tânărul de 17 ani ucis-o pe bătrână deoarece a crezut că face parte dintr-o etnie pe care nu o suportă.

Băiatul a început să adere, în mediul online, la diverse grupări cu caracter rasist, satanist și nazist. Astfel, pentru a fi apreciat şi pentru a oferi conţinut cu un grad mare de violenţă în cadrul grupurilor online din care făcea parte, a decis să omoare o persoană în vârstă.

Pe 12 aprilie 2022, Nino Hauser a călătorit spre Mediaș. Ajuns aici, a căutat o zonă puțin circulată, perfectă pentru comiterea unei crime. Avea la el un spray lacrimogen cu piper, cuțitul de vânătoare cu teacă din piele, o pereche de mănuși și telefonul mobil pe care urma să-l folosească pentru a filma omorul.

Femeia de 74 de ani tocmai mergea să arunce gunoiul, când a fost atacată. Băiatul a înjunghiat-o în zona gâtului. ”Având telefonul asupra sa şi fiind într-un apel on-line în timp real, acesta a început să înregistreze video, după care a abordat-o pe victimă şi imediat după ce aceasta s-a întors către el, i-a dat cu spray cu piper în zona feței, după care a lovit-o cu piciorul în zona picioarelor şi a doborât-o la pământ. A scos cuțitul marca Knife pe care-l avea asupra sa şi a început să o secționeze în zona gâtului”, spun magistrații care au judecat preluat cazul.

Asistenții sociali ai oficiului de tineret din orașul german Essen, condamnați la plata unor despăgubiri

În urma crimei comise, Nino Hauser a fost condamnat la 14 ani într-un centru de detenție. Magistrații Curții de Apel Alba Iulia au mai decis ca mama naturală din Germania, soții Petre și Gabriela Șaitiș, care l-au avut în grijă, și Oficiul de Tineret Essen – Jugendamt Abteilung Soziale Dienste Bezirksstelle să plătească, în solidar, daune morale în valoare de peste 500.000 de euro. Suma a ajuns la cei doi copii ai bătrânei ucise de Nino Hauser și unui nepot al acesteia.

Potrivit celor de la Gândul, după condamnarea definitivă, Oficiul de Tineret Essen a încercat să scape de obligația de plată, printr-un recurs în casație formulat la Înalta Curte de Casație și Justiție. Marți, 8 octombrie 2024, judecătorii ICCJ au respins acțiunea autorității din Germania, considerând că este inadmisibilă.

Please follow and like us:
Pin Share