Peștele bogat în Omega 3 și Omega 6 care te ajută să ai o sănătate de fier. Scade colesterolul și reglează tensiunea, însă puțini români îl includ în meniul lor. E ieftin și-l găsești mereu la pescărie. Chiar și conservele sunt recomandate de nutriționiști

Peștele bogat în Omega 3 și Omega 6 care te ajută să ai o sănătate de fier. Scade colesterolul și reglează tensiunea, însă puțini români îl includ în meniul lor. E ieftin și-l găsești mereu la pescărie. Chiar și conservele sunt recomandate de nutriționiști

Peștele ieftin, care se găsește în orice bucătărie, bogat în Omega 3 și Omega 6. Este mic, dar are valori nutriționale uimitoare. În cele mai bune cazuri, are 30 de centimetri, dar poate face minuni pentru sănătatea sa.

Peștele bogat în Omega 3 și Omega 6

Sardinele, pe cât sunt de mici, pe atât sunt de benefice pentru organism. De obicei, acești pești au între 8 și 20 de centimetri, iar în cazuri excepționale pot ajunge și la 30 de centimetri.  Chiar și așa, sunt o sursă bogată de substanțe nutritive.

Acest pește este plin de acizi grași Omega-3 și polinesaturați, care reduc riscul apariției afecțiunilor cardiace. De asemenea, consumul sardinelor reduce colesterolul din sânge.

Sardinele au, de asemenea, în compoziție calciu, care întărește sistemul osos. Pe de altă parte, proteinele și antioxidanții contribuie la creșterea imunității organismului. Și, consumat des, peștele bogat în Omega 3 și Omega 6 previne apariția cancerului.

De altfel, sardinele sunt bune și pentru persoanele care vor să slăbească, căci ajută la reducerea poftei de mâncare. Și cei care merg la sală le pot include în alimentație, deoarece previn degenerarea musculară.

Sardinele au un gust bun și se găsesc în orice pescărie. Iar partea bună este că pot fi utilizate într-o mulțime de preparate. De exemplu, sunt delicioase în paste sau cu salată de morcovi, sardine și roșii cherry.

Cât de bune sunt sardinele la conservă

Consumate ca atare, recomandate sunt cele marinate, sărate sau afumate. Când vine vorba despre cele din conservă, sardinele rămân, în continuare, bogate în nutrienți. Sunt o sursă bună de proteine, vitamina B12, vitamina D și calciu, dar și de fier.

Conservele de sardine, notează Eating Well, asigură aproape 100% din aportul zilnic necesar de acizi grași Omega-3. Astfel, aceste conserve asigură mai multe beneficii pentru sănătate și nu costă nici mult.

Conform dieteticianului Jenny Shea Rawn consumul de sardine conservate nu presupune aproape niciun risc. Singurele probleme pot apărea în cazul în care medicul a recomandat reducerea consumului sau în care există alergii.

Persoanele cu hipertensiune arterială pot primi sfatul de a-și monitoriza aportul de sodiu, să acorde mai multă atenție la ce mărci de sardine cumpără și să citească eticheta înainte.

Please follow and like us:
Pin Share