Peștele care conține mult mercur. Nu este recomandat ca femeile însărcinate sau copiii să-l mănânce

Peștele care conține mult mercur. Nu este recomandat ca femeile însărcinate sau copiii să-l mănânce

Cu toții știm că peștele este unul dintre cele mai sănătoase alimente. Medicii nutriționiști recomandă ca acesta să fie introdus fără nicio problemă în alimentație. Însă, totul trebuie făcut cu moderație.

Care este peștele care conține mercur. Nu se recomandă gravidelor

Alimentația echilibrată este esențială pentru un organism sănătos. Alcătuirea unei diete care să conțină toate grupele de alimente poate fi o adevărată provocare pentru mulți. Tocmai de aceea, specialiștii în nutriție au venit cu câteva sfaturi esențiale.

Pentru fiecare persoană în parte, echilibrul în nutriție poate avea o semnificație diferită. În plus, nevoile diferă și ele de la un organism sau altul. Pentru că anumite reguli nu se aplică tuturor, nutriționiștii recomandă moderație în ceea ce privește inclusiv consumul de pește.

Conform Agenției Spaniole pentru Siguranța Alimentară și Nutriție, cantitatea de pește care poate fi consumată într-o săptămână se stabilește în funcție de două criterii. Și anume, luând în considerare persoanele complet sănătoase și persoane și persoanele vulnerabile sau care nu tolerează peștele.

Persoanele sănătoase pot consuma în fiecare săptămână 3 sau 4 porții de pește. Nu contează neapărat tipul de pește, ci este important să nu se depășească această cantitate recomandată pentru a nu apărea probleme.

În cazul persoanelor vulnerabile, precum femeile însărcinate și copiii, cantitatea este aceeași. Însă, pentru a nu-și pune sănătatea în pericol, acestea trebuie să evite peștele sabie sau tonul roșu, din cauza conținutului ridicat de mercur.

Gătirea sau condimentarea excesivă, cele mai frecvente greșeli în prepararea peștelui

Dincolo de recomandările legate de cantitatea de paște, este foarte important de reținut că acesta are un conținut ridicat de vitamine și proteine. Chiar dacă este consumat cu moderație, beneficiile sale vor fi aceleiași pentru organism.

Pentru a te bucura cu adevărat de beneficiile consumului de pește, trebuie să eviți cele mai frecvente greșeli care duc la alterarea sau la pierderea calităților pe care acesta le are. Tocmai de aceea, un pas esențial este depozitarea corespunzătoare a peștelui.

Conservarea peștelui trebuie să aibă loc în condiții optime. De obicei, se recomandă ca peștele să fie consumat proaspăt, chiar în ziua în care a fost cumpărat. Dacă acest lucru nu este posibil, peștele poate fi depozitat în congelator.

De asemenea, pentru un gust mai bun, dar și pentru păstrarea nutrienților, peștele nu trebuie gătit prea mult. Acesta nu trebuie să stea prea mult pe foc sau în cuptor și nici nu trebuie întors mult prea devreme sau prea des.

Nici condimentarea excesivă nu este recomandată. Peștele trebuie să își păstreze gustul și aroma, fără să dea impresia unui alt preparat în farfurie.