Planta care îți poate aduce un profit de peste 15 mii de euro. Se seamănă în orice perioadă a anului și n-are nevoie de apă multă

Planta care îți poate aduce un profit de peste 15 mii de euro. Se seamănă în orice perioadă a anului și n-are nevoie de apă multă

Planta cu care fermierii români pot da lovitura. Aduce un profit chiar mai mare de 15 mii de euro și este ideală pentru persoanele care urmează o dietă raw vegană, dar și pentru cei care urmează o cură de detoxifiere.

Planta care îți poate aduce un profit de 15 mii de euro

Varza Kale, Brassica oleracea var. acephala, care mai este numită și varză de frunze, este din ce în ce mai atractivă, mai ales pentru adepții unei diete raw-vegane sau pentru persoanele care urmează curse de detoxifiere.

Planta nu face căpățână, iar frunzele acesteia sunt asemănătoare cu cele ale salatei, cu mențiunea că pot fi mai crețe și cu nuanțe variate: albastru, roșu, verde și chiar violet. Specialiștii compară varza kale cu varza sălbatică, fiind răspândită încă din Evul Mediu.

Varza Kale se cultivă prin semănat direct și prin răsad, a cărei producere durează până la 6-7 săptămâni. Vestea bună este ca planta poate fi cultivată în toată perioada anului, chiar și toamna.

De menționat este că nu suportă temperaturile foarte ridicate, dar este rezistentă la frig. Pe suprafețe mari, este obligatorie irigarea, dar pe suprafețe mai mici, doar realizarea regulată a udărilor. Dar varza Kale nu tolerează apa stagnantă, căci rădăcinile pot putrezi, notează agrobiznes.md.

Primul român care a adus-o în România

În urmă cu câțiva ani, planta nu exista în România, dar în anul 2011, Marin Dumbravă a primit mai multe solicitări. Deși nu știa ce este, a decis să se documenteze și să o planteze în ferma sa ecologică.

A luat semințele din America, pentru a se asigura că nu reprezintă niciun risc pentru cultura bio. A cumpărat toate cele trei tipuri de semințe existente, ceea ce l-a costat 1000 de euro. Dar transportul și certificatele fitosanitare au fost încă pe atât.

Singurul risc ale acestei culturi este reprezentat de dăunători, astfel că partea grea a constat în promovare. „Kalele nu sunt foarte pretențioase, dar sunt problem cu dăunătorii. Am avut atacuri de purice verde, melci fără cochilie și alți dăunători specifici vărzoaselor”, a dezvăluit Marin Dumbravă, conform agrointel.ro. 

Prețul unei verze de 400 de grame este de 5 lei, iar profitul adus poate ajunge până la 15 mii de euro. „Fierul este mai mult decât în carnea de vită și calciul mai mult decât în lactate. Iar pentru organism este un aport de minerale obţinut dintr-o frunză care poate fi pregătit în mai multe feluri, de exemplu smoothie. Americanii pun kale aproape în orice smoothie”, a mai spus producătorul.

Please follow and like us:
Pin Share