Planta care te scapă de țânțari. E foarte ieftin s-o plantezi în curte, dar o poți ține și în apartament

Planta care te scapă de țânțari. E foarte ieftin s-o plantezi în curte, dar o poți ține și în apartament

Planta care te scapă de țânțari. E foarte ieftin s-o plantezi în curte, dar o poți ține și în apartament. Mai mult, este vorba de un răsad care poate fi folosit cu mare încredere în diverse preparate culinare și deserturi.

Planta care elimină țânțarii. Este extrem de accesibil să o ai în grădină, dar o poți păstra foarte bine și în interior

Planta care elimină țânțarii. Este extrem de accesibil să o ai în grădină, dar o poți păstra foarte bine și în interior. Înfrumusețează casa, are o mireasmă foarte plăcută și o aromă deosebită atunci când e pusă în mâncare.

Mai exact, este vorba despre o floare comestibilă care conține anumite substanţe care se comportă precum un insecticid natural. Crizantemele, căci despre ele este vorba, sunt indicate în lupta împotriva insectelor.

„Conţin substanţe care au proprietăți de insecticid. Pastilele acelea se fac din flori şi frunze de crizanteme”, a declarat cercetătorul buzoain, Costel Vânătoru, pentru publicația adevarul.ro.

„Sunt presate, apoi le introducem în acele dispozitive care prin încălzire secretă mirosul crizantemei, un miros plăcut pentru noi, dar nu şi pentru ţânţari”, a mai spus specialistul, mai arată sursa citată.

Semințele de crizantemă se pot cultiva în teren deschis, precum și în ghiveci. Plantele se dezvoltă armonios în zonele însorite sau umbrite parțial, însă unde trebuie să aibă suficientă lumină pentru a crește.

Preferă solurile bine drenate, cu o compoziție ușoară și reavănă. Irigarea se face în cursul dimineții sau seara, prin pulverizare. Potrivit roagarden.ro, un singur plic cu semințe de crizantemă costă doar 9,60 de lei.

Crizantema, ideală în lupta cu țânțarii

Majoritatea horticultorilor o recomandă pentru că alungă supărătorii țânțari. Tot ce trebuie să faci este să o plantezi în grădină sau să o păstrezi în ghiveci, în locuință. Planta se poate ține și într-un vas cu apă de la robinet.

De asemenea, ne putem apăra de insecte și cu ajutorul unor unguente care au în compoziția lor extract de crizantemă. În plus, oamenii pot folosi spray-uri sau pastile, precum și plase la geam, în tot sezonul cald.

Florile de crizantemă sunt ușor de plantat și îngrijit. În plus, sunt mari, de diferite forme și au nuanțe de galben, maro și portocaliu. Aceste plante sunt folosite în decorarea platourilor, prăjiturilor sau diferitelor feluri de mâncare.

Please follow and like us:
Pin Share