Punctele forte şi punctele slabe ale Olandei: “brambureala” lui Koeman, atacanţi tehnici, dar şi două puncte vulnerabile în defensivă! El e cel mai periculos om pentru apărarea României

Punctele forte şi punctele slabe ale Olandei: “brambureala” lui Koeman, atacanţi tehnici, dar şi două puncte vulnerabile în defensivă! El e cel mai periculos om pentru apărarea României

Olanda este adversara României din optimile de finală de la Euro 2024. Batavii au pierdut cu 2-3 în ultima etapă cu Austria şi s-au calificat doar de pe locul 3 în grupa E, singura victorie a echipei lui Koeman venind în final, cu Polonia, scor 1-2.

Punctele forte şi punctele slabe ale Olandei! Schimbă des sistemul: “Văd o brambureală!”

FANATIK a analizat raportul Wyscout despre evoluţia Olandei la meciurile cu Franţa (0-0) şi Austria (3-2). Scoatem în evidenţă punctele slabe şi punctele forte ale “Portocalie Mecanice”, una măcinată de scandaluri, Ronald Koeman fiind contestat atât printre jucători, cât şi în spaţiul public.

Olanda, cu o cotă de 13,00 la Netbet pentru câștigarea Euro 2024, nu are un sistem fix în care evoluează, iar pe parcursul meciurilor selecţionerul a schimbat destul de mult. De exemplu, în meciul cu Franţa, Koeman a început în 4-2-3-1, iar în ultimul sfert de oră a jucat în 4-5-1.

Apoi, împotriva Austriei, Olanda a început în 4-3-3, transformat în final de meci în 4-2-3-1, având în vedere faptul că defensiva a avut mult de suferit în meciul cu selecţionata lui Ragnick. De această “brambureală” cu multe schimbări de nivel de sistem a vorbit şi Adrian Mutu la FANATIK EURO:

“Nu sunt nişte superstaruri. Ca echipă şi cum joacă şi aleargă, cum stau în teren. Olanda nu îmi place cu acest antrenor. O văd un pic dezordonată. Nu are o partitură tactică bine definită.

Le plăcea să joace în 4-4-2. Acum nu văd asta. Văd o brambureală. Şi această declaraţie în afara locului când a schimbat un jucător şi a spus că i s-a încheiat cariera internaţională”, a spus Mutu.

Olanda ţine lejer posesia în jumătatea adversă! Peste 75% procent de reuşită al paselor în faţă

Deşi se spune că este o echipă căreia îi place să aibă iniţiativa, Olanda nu a avut posesia nici cu Franţa, nici cu Austria. În schimb, în ambele partide au reuşit să ducă mai bine de 50% dintre posesii în terenul advers.

Olandezii au o uşurinţă foarte mare la pasare în jumătatea adversă şi chiar în careul advers. Procentajul paselor în faţă este de peste 75% în ambele meciuri, cu multe pase reuşite în ultima treime adversă.

Asta înseamnă că defensiva tricolorilor va fi pusă sub presiune de olandezi, care au o calitate tehnică foarte bună şi reuşesc să ţină de posesie şi să paseze exact chiar şi în condiţii mari de adversitate.

Portarul Verbruggen şi fundaşul de Vrij, vulnerabili!

Pe faza de atac, pericolul cel mai mare vine din flancul stâng, acolo unde evoluează Cody Gakpo. A marcat deja două goluri şi este principalul pericol pentru poarta “tricoloră”. Adversar direct îi va fi Raţiu, cu un joc foarte bun până acum.

Olanda a câştigat mai puţin de 50% din dueluri atât cu Franţa, cât şi cu Austria, iar la nivel de combativitate plusul este de partea României. Un alt aspect care ar putea fi exploatat de “tricolori” este poarta Olandei.

Verbruggen este un portar în vârstă de 21 de ani cu încrederea zdruncinată de cele trei goluri încasate din şase şuturi în meciul cu Austria. “Tricolorii” ar trebui să încerce poarta mai des, chiar dacă o fac prin şuturi de la distanţă.

Un alt punct vulnerabil în apărarea olandezilor este Stefan de Vrij. Fundaşul în vârstă de 32 de ani a pierdut 11 mingi cu Franţa şi 12 cu Austria, fiind în topul baloanelor pierdute de batavi. Pe de altă parte, “regele” recuperărilor este Virgil van Dijk, cu 20 de baloane recuperate în ultimele două partide.

Cody Gakpo, cel mai periculos om pentru defensiva lui Edi Iordănescu!

Atacanţii Olandei sunt foarte tehnici şi intră des în driblinguri. Memphis Depay are un procentaj mic al driblingurilor, iar cel mai eficient este Cody Gakpo, cu un procentaj de peste 60% cu Franţa şi Austria.

Cody Gakpo este şi omul cu pasele care destabilizează apărările adverse. A dat şase pase “cheie” în cele două meciuri din care olandezii şi-au creat ocazii periculoase sau au reuşit să marcheze.

Deşi foarte tehnici, atacanţii Olandei suferă la capitolul “dueluri câştigate”. Depay şi Gakpo au o rată de câştig a duelurilor de doar 35-38% în meciurile cu Franţa şi Austria, una scăzută pentru pretenţiile lor.

Din punctul de vedere al faulturilor, Olanda este o echipă disciplinată, care faultează puţin şi care a primit doar două cartonaşe galbene în faza grupelor. Chiar dacă Virgil van Dijk este un element de stabilitate, apărarea batavilor are lacune şi până acum a cedat când a fost sub presiune.

Meciul din optimile de finală de la Euro 2024 dintre România şi Olanda este programat marţi, 2 iulie, de la ora 19:00, pe Allianz Arena. Învingătoarea din acest duel va juca în sferturi cu câştigătoarea meciului Austria – Turcia.

1,42 este cota NETBET pentru pronosticul „2 solist” la meciul România – Olanda din optimile de finală ale Euro 2024