Remedii pentru stările de oboseală. Ce trebuie să faci când te simți lipsit de energie

Remedii pentru stările de oboseală. Ce trebuie să faci când te simți lipsit de energie

Depresie

Depresia poate provoca o stare de oboseala continua si lipsa de energie. Din fericire, schimbarile in dieta ta pot ajuta cu adevărat la atenuarea depresiei. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca alimentele pot afecta in mod semnificativ starea de spirit prin actiunile neurotransmitatorilor din creierul nostru.

Remediu natural:

Terapia prin consiliere, exercitiile fizice, petrecerea timpului in natura si practicile de mindfulness pot fi benefice in ameliorarea simptomelor depresiei.

Totodata, mai este indicat sa reduci drastic aportul de alimente procesate si rafinate, fast-food-uri, alimente bogate in zahar, cantitati mari de carbohidrati simpli si cofeina si alcool. In schimn, inlocuieste aceste alimente care consuma energie cu proteine, legume, grasimi sanatoase precum acizii grasi omega-3 si alimente din nuca de cocos si alte alimente intregi care alcatuiesc o dieta de vindecare.

Benefică împotriva căderii părului, stimulează creșterea acestuia și te scapă de varice. Planta cu întrebuințări multiple

De asemenea, si uleiurile esentiale sunt o modalitate complet naturala si eficienta din punct de vedere al costurilor de a stimula starea de spirit. Incearca, asadar, uleiuri esentiale precum trandafir, bergamota, lavanda, musetel roman si ylang ylang, care s-a dovedit ca ajuta la cresterea dispozitiei multor persoane care sufera de depresie si anxietate.

Somn de slaba calitate

Somnul insuficient sau intrerupt afecteaza refacerea organismului. De exemplu, studiile privind privarea de somn arata in mod repetat un impact negativ asupra starii de spirit, a performantei cognitive si a functiei motorii, afirma cercetatorii de la Departamentul de Neurologie de la Emory University School of Medicine.

Remediu natural:

Creeaza o rutina de somn consistenta, evita consumul de cofeina si dispozitive electronice inainte de culcare si asigura-te ca dormitorul este intunecat si linistit. De asemenea, poti practica tehnici de relaxare care ajuta la relaxare si somn, cum ar fi scrierea in jurnal sau cititul unei carti.

Fa o baie cu sare Epsom pentru a calma muschii si a relaxa mintea. Poti lua si suplimente de magneziu in intervalul de 300-400 de miligrame, care favorizeaza relaxarea si amelioreaza durerile musculare.

Deficitul de vitamine si minerale

Deficitul de anumite vitamine si minerale, cum ar fi fierul, magneziul si vitamina D, poate duce la oboseala.

Remediu natural:

Consumul de alimente bogate in acesti nutrienti si expunerea moderata la soare pentru vitamina D pot ajuta. De asemenea, consuma alimente bogate in fier (spanac, carne rosie, leguminoase) si vitamine din complexul B (oua, carne de pasare, lactate).

Deshidratarea

Lipsa de hidratare afecteaza functionarea optima a corpului. Deshidratarea afecteaza vascozitatea reala a sangelui si cantitatea pe care inima trebuie sa o bata in fiecare minut, deoarece incearca sa aduca oxigen in toate celulele tale. Cand esti deshidratat, inima ta trimite oxigen si nutrienti catre creier, muschi si organe intr-un ritm mai lent.

Remediu natural:

Bea cel putin 8 pahare de apa pe zi si consuma alimente bogate in apa, cum ar fi castravetii, pepenele si portocalele. Evita bauturile care deshidrateaza, cum ar fi alcoolul si cafeaua in exces.

De asemenea, cand vine vorba de fructe si legume, unele dintre cele mai bune optiuni pentru a obtine electroliti si pentru a ramane hidratat includ:

Suc de cocosȚelinaPepenePepene galbenCastraveteKiwiArdei grasPortocaleMorcoviAnanasStresul

Stresul cronic poate consuma multa energie si duce la oboseala.

Remediu natural:

Practici de relaxare, cum ar fi meditatia, tehnici de respiratie si exercitii fizice regulate, pot ajuta la gestionarea stresului. De asemenea, petrecerea timpului cu prietenii si familia poate fi benefica.

Dezechilibrul zaharului din sange

Fluctuatiile bruste ale glicemiei pot duce la senzatii de oboseala.

Remediu natural:

Adopta o dieta echilibrata, cu mese regulate si gustari sanatoase. Evita alimentele bogate in zahar si carbohidratii rafinati. Alimentele bogate in fibre si proteine pot ajuta la stabilizarea glicemiei.

Chimenul negru, semințele care tratează orice boală. Sunt consemnate în scrierile lui Hipocrate, dar și în medicina tradiționala din Orientul Mijlociu

 

sursa: sfatnaturist.ro

Please follow and like us:
Pin Share