Rețea de trafic cu Ozempic în România, descoperită de polițiști / Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române: „Aceste medicamente erau ulterior vândute persoanelor care voiau să slăbească”

Rețea de trafic cu Ozempic în România, descoperită de polițiști / Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române: „Aceste medicamente erau ulterior vândute persoanelor care voiau să slăbească”

O rețea de trafic cu Ozempic, medicament prescris pentru diabetici, dar vândut pe piața neagră pentru persoanele care vor să slăbească, a fost destructurată de anchetatori.

E vorba de angajați ai unei clinici private și ai unei farmacii, bănuiți că falsificau rețete, le decontau apoi de la Casa de Asigurări și vindeau medicamentul pe piața neagră.

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române a anunțat într-o intervenție pentru B1 TV că 13 persoane au fost deja reținute în acest caz:

“Vorbim de o acțiune, de o operațiune a Poliției Capitalei și a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, unde o femeie care a avea calitatea de recepționeră și de asistent medical la o clinică privată din Sectorul 1 a săvârșit mai multe fapte penale.

Ne referim la acțiunea de fals informatic în formă continuată, vorbim de peste 2.800 de acte materiale și înșelăciune peste 1.300 de acte materiale cu prejudiciul estimat la acest moment de 1 milion de lei. Au fost deja 13 persoane reținute în această cauză. Cercetările continuă aici pentru că vorbim de medicamente care erau obținute de persoanele implicate în mod gratuit, decontate 100%. Aceste medicamente erau ulterior vândute persoanelor care voiau să slăbească”.

Georgian Drăgan a făcut un apel către români, să nu cumpere medicamrnte din alte zone decât cele autorizate, să nu consume medicamente care nu le sunt prescrise de către un medic pentru că își pun viața în pericol.

Purtătorul de cuvânt al Poliției a mai precizat că în ultima săptămână au fost efectuate sute de percheziții pentru destructurarea unor grupări de crimă organizată:

“Săptămâna aceasta și inclusiv astăzi, până la această oră, Poliția Română a efectuat aproximativ 450 de percheziții, vorbim aici de o acțiune amplă, coordonată de la nivel central, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și de către Inspectoraul General al Poliției Române.

Aceste activități au rolul de a destructura grupurile infracționale, de a găsi persoanele bănuite de săvârșirea anumitor fapte, de recuperarea prejudiciilor, de a crește gradul de siguranță în țara noastră. Putem vorbi de sute de percheziții, sub coordonarea unităților de Parchet competente, vorbim de prejudicii recuperate de milioane de lei, doar săptămân aceasta”.