Rezultate Evaluarea Națională 2024. La ce oră se afișează, de fapt, notele pe 3 iulie. Admitere liceu 2024 în urma notelor obținute

Rezultate Evaluarea Națională 2024. La ce oră se afișează, de fapt, notele pe 3 iulie. Admitere liceu 2024 în urma notelor obținute

Rezultate Evaluarea Națională 2024. Reprezentanții Ministerului Educației au anunțat care este, de fapt, ora la care se publică notele. Data este deja cunoscută: 3 iulie.

Când se afișează notele la Evaluarea Națională 2024. Rezultatele după probele de română și matematică din cadrul examenului

Pentru peste 170.000 de absolvenți de clasa a VIII-a din România, finalul lunii iunie a adus un prim hop în ”cariera” educațională. Tinerii au susținut probele scrise la Evaluarea Națională 2024.

Pe 25 iunie au susținut examenul la limba română, pe 27 iunie a fost matematica, în timp ce elevii aparținând minorităților naționale au susținut, pe 28 iunie, proba scrisă la limba maternă.

După emoțiile examenului, urmează, la începutul lunii iulie, cele ale aflării notelor. Conform calendarului oficial prezentat de Ministerul Educației, rezultatele preliminare sunt publicate miercuri, 3 iulie, până la ora 14.00.

Cum se depun contestațiile pentru Evaluarea Națională 2024

Zilele de 3 și 4 iulie sunt importante și pentru elevii de clasa a VIII-a care nu sunt mulțumiți de nota primită. Ei au șansa de a depune contestații în următoarele intervale orare: miercuri 3 iulie: orele 16 – 19 și joi 4 iulie: orele 08:00 – 12:00.

Tinerii trebuie să fie la curent cu regulamentul în privința depunerii unei contestații. Astfel, cei nemulțumiți de notă, care vor o recorectare, trebuie să completeze și să semneze o declarație-tip.

În acest act se menționează faptul că au luat cunoștință de faptul că nota pe care o vor primi după contestație poate fi mai mică sau mai mare decât nota inițială. Întrucât vorbim de candidați minori, declarația-tip trebuie să fie semnată și de către părinți.

Contestațiile se pot depune la centrul de examen sau pot fi transmise online, la o adresă care a fost comunicată candidaților. ”Candidaţii care depun/transmit contestaţiile completează, semnează şi depun/transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Documentele sunt semnate şi de părinţii/reprezentanţii legali ai candidaţilor minori”, a anunțat Ministerul Educaţiei.

Când are loc repartiția computerizată la liceu 2024. Rezultate finale după examenele evaluării naționale 2024

În 2024, rezultatele finale de la examenul de Evaluare Națională sunt publicate pe site-ul evaluare.edu.ro. Cum s-a întâmplat și în anii trecuți, notele elevilor sunt publicate în format anonimizat. Notele finale vor fi publicate pe data de 9 iulie. Anterior, între 4 și 9 iulie vor fi rezolvate contestațiile.

De marți, 11 iulie 2024, absolvenții de clasa a VIII-a intră în focul repartizării la liceu. Viitorii liceeni au ca termene 11 – 12 și 15 – 22 iulie pentru a-și completa opțiunile în fisele de înscriere.

Tinerii sunt ajutați de părinți și asistați de diriginții claselor a VIII-a. Mare atenție! Orice opțiune completată greșit poate conduce la o repartizare pe care nu ați dorit-o.

La finalul lui iulie, mai exact pe data de 24, are loc repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2023 – 2024.

Care este topul național al liceelor în funcție de medie. Ce se întâmplă, de fapt, după evaluarea națională 2024

Anul trecut, la mijlocul lunii iulie, rezultatele la repartizarea computerizată pentru admiterea la licee 2023 au fost publicate pe site-ul edu.ro. La acea vreme, în funcție de note și preferințe, Ministerul Educației a prezentat un top al celor mai bune licee din România.

Ierarhia era condusă de Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din Bucureşti. Aici, ultima medie de admitere era una impresionantă: 9,7. De notat că primele patru poziţii ale topului erau ocupate de licee din Capitală. În acest top se mai pot observa și licee din Cluj, Constanța sau Timișoara.

Iată un top 15 al liceelor din țară în funcție de medie:

Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu Bucureşti – 9.7
Colegiul Naţional Sfântul Sava Bucureşti – 9.67
Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr Bucureşti – 9.65
Colegiul Naţional Spiru Haret Bucureşti – 9.52
Colegiul Naţional Emil Racoviţă Cluj-Napoca – 9.5
Colegiul Naţional Mihai Viteazul Bucureşti – 9.5
Colegiul Naşional Mircea cel Bătrân Constanţa – 9.47
Colegiul Naţional Bilingv George Coşbuc Bucureşti – 9.47
Liceul Teoretic Avram Inacu Cluj-Napoca – 9.45
Colegiul Naţional Gheorghe Şincai Bucureşti – 9.42
Colegiul Naţional Grigore Moisil Bucureşti – 9.37
Colegiul Naţional Matei Basarab Bucureşti – 9.37
Liceul Teoretic Grigore Moisil Timişoara – 9.37
Colegiul Naţional Iaşi – 9.35
15. Colegiul Naţional Cantemir Vodă Bucureşti – 9.35

Finalul examenului de Evaluare Națională este unul cel puțin la fel de important precum probele scrise. După aflarea notelor, elevii, supervizați îndeaproape de părinții lor, vor alege cu mare atenție liceul spre care vor să se îndrepte. Oferta la nivel național este una foarte stufoasă, însă locurile la cele mai bune unități de învățământ sunt limitate.