Secretele unui somn odihnitor: strategii pentru a vă regla programul de somn ca un profesionist

Secretele unui somn odihnitor: strategii pentru a vă regla programul de somn ca un profesionist

Aflați din rândurile următoare care sunt doar câteva dintre sfaturile pe care le puteți urma, astfel încât să ajungeți la un program mai bun de somn.

Cum să vă remediați programul de somn1. Stabiliți o rutină de culcare

Înainte de a merge la culcare, faceți o rutină relaxantă pentru a-ți spune corpului că este timpul să te relaxezi.

Este posibil ca acestea să includă activități precum baie caldă, citirea unei cărți sau exerciții de conștientizare sau meditație. Chiar și în weekend, încearcă să păstrezi aceeași oră de culcare și de trezire în fiecare zi, deoarece consecvența este esențială. Unele cercetări sugerează că ceaiul de mușețel poate îmbunătăți calitatea somnului. Pe lângă ceaiul de mușețel, conform National Library of Medicine, chiar și sucul de cireșe și cireșe în general, pot aduce un somn îmbunătățit.

2. Creați un mediu favorabil somnului

Dormitorul tău ar trebui să fie un loc ideal pentru somn. Asigurați-vă că camera este răcoroasă, întunecată și liniștită.

 Asigurați-vă că aveți perne, lenjerie de pat și saltea confortabile care vă vor ajuta să dormiți mai bine. Dacă factorii externi vă împiedică să dormiți, luați în considerare utilizarea draperiilor opace, a dopurilor de urechi sau a unui aparat de zgomot alb. Este o modalitate de a-ți îmbunătăți programul de somn. 

3. Limitați stimulentele și dispozitivele electronice

Evitați consumul de cofeină, nicotină sau alcool în apropierea orelor de culcare, deoarece aceste substanțe pot avea un impact negativ asupra calității somnului dumneavoastră. În plus, lumina albastră produsă de dispozitivele electronice, cum ar fi smartphone-urile, tabletele și computerele, poate afecta ciclul nostru natural de somn. Evitați utilizarea dispozitivelor electronice cu cel puțin o oră înainte de culcare și stabiliți o oră de acces digital.

4. Exerciții fizice regulate

A face exerciții fizice regulate în timpul zilei poate ajuta la obținerea unui somn mai bun noaptea, conform științei somnului. Acestea fiind spuse, exercițiile fizice intense ar trebui să fie evitate înainte de ora de culcare, deoarece acestea vă pot face să fiți mai vigilenți și vă pot face să nu adormiți.

Încercați să faceți exerciții fizice moderate timp de cel puțin treizeci de minute în fiecare zi din săptămână.

Citește continuarea aici

După ce oră e recomandat să nu mai consumi cofeină pentru un somn odihnitor, sfaturile specialiștilor