Sectorul din București în care va începe ridicarea mașinilor parcate pe trotuar: “Îndemnăm conducătorii auto să respecte regulile”

Sectorul din București în care va începe ridicarea mașinilor parcate pe trotuar: “Îndemnăm conducătorii auto să respecte regulile”

Noua regulă din Sectorul 5 creează nemulțumiri printre șoferi. Oamenii vor fi obligați să-și mute mașinile parcate pe trotuarele din acest sector pentru a nu fi ridicate, potrivit proiectului de regulament al Administrației Dezvoltare Urbană Sector 5.

Mașinile parcate pe trotuarele din Sectorul 5 vor fi ridicate

Prin această măsură se dorește „dezvoltarea unui mediu urban mai accesibil și mai sigur pentru toți cetățenii”, potrivit anunțului Primăriei Sectorului 5.

„Administrația Dezvoltare Urbană Sector 5 continuă demersurile de modernizare a infrastructurii de parcare și de creștere a calității vieții locuitorilor Sectorului 5. Noul regulament propus de ADU, aflat în faza de aprobare, va introduce măsuri tehnico-administrative menite să contribuie la fluidizarea traficului și la eliberarea trotuarelor.

Printre acestea se numără și posibilitatea ridicării autovehiculelor parcate neregulamentar sau care îngreunează circulația în condiții de siguranță a tuturor celorlalți participanți la trafic, măsură ce va sprijini în curând dezvoltarea unui mediu urban mai accesibil și mai sigur pentru toți cetățenii sectorului nostru”, potrivit anunțului venit de la Primăria Sectorului 5.

Șoferii, obligați să își asume responsabilitatea pentru vehiculele lor

Conform informațiilor furnizate, în această zonă a Capitalei se extinde rețeaua de parcări. De asemenea, Primăria subliniază importanța respectului reciproc între locuitori.

„Dorim să subliniem importanța parcării civilizate și a respectului reciproc între cetățeni. Odată cu extinderea infrastructurii de parcare, evidențiem importanța ca cetățenii să conștientizeze necesitatea de a respecta regulile privind utilizarea locurilor de parcare și de a manifesta respect față de cei din jur.

Pe aceasta cale, îndemnăm conducătorii auto să își asume responsabilitatea pentru vehiculele lor și să respecte regulile de parcare, astfel încât să putem construi împreună un mediu urban mai civilizat și mai sigur pentru toți membrii comunității noastre”, a transmis Primăria S5.

De unde îți recuperezi mașina ridicată și cât costă

Dacă mașina este ridicată de către administrațiile de sector aceasta poate fi găsită în numeroase locaţii. În principiu, autorităţile din fiecare sector au depozitele lor pentru depozitare.

Taxa pe care trebuie să o plătești pentru recuperarea maşinii poate să ajungă la cel puţin 500 de lei. Fiecare sector are tarifele sale și în funcţie de cât de mult lași maşina la depozit, taxa poate fi aproximativ 150 de lei pentru fiecare 24 de ore.

Please follow and like us:
Pin Share