Senzația constantă de foame: motive surprinzătoare care ar putea sta la baza acestui sentiment

Senzația constantă de foame: motive surprinzătoare care ar putea sta la baza acestui sentiment

Aflați din rândurile următoare care sunt motivele pentru care resimțiți constant senzația de foame, deci, prin urmare, consumați mai multă mâncare decât este necesar.

5 motive surprinzătoare din spatele senzațiilor tale de foame1. Nu mănânci suficiente proteine

Este fără îndoială unul dintre cele mai importante motive. Proteinele sunt o parte esențială a dietei, deoarece ajută la creșterea sațietății și a satisfacției.

Foamea persistentă poate fi cauzată de consumul inadecvat de proteine. Acest lucru se datorează faptului că proteinele sunt mai greu de digerat decât carbohidrații sau grăsimile, așa că rămân în stomac mai mult timp și vă ajută să vă reglați apetitul. Încercați să includeți o sursă de proteine în fiecare masă și gustare, cum ar fi carne slabă, pește, ouă, fasole, nuci sau tofu. Mesele care conțin o proporție mai mare de proteine ​​tind să inducă o senzație mai mare de sațietate decât mesele cu proporții mai mari de carbohidrați sau grăsimi.

Citeşte întreaga ştire: Mihaela Bilic a spus care sunt alimentele anti-foame, ce ajută și la slăbit. “Ca să ne păcălim instinctele trebuie să fim isteți!”

2. S-ar putea să vă fi scăzut glicemia

Corpul tău descompune carbohidrații în glucoză, care este sursa principală de energie pentru celulele și creierul tău, atunci când consumi alimente bogate în carbohidrați. În mod natural, nivelul de glucoză din sânge scade ca urmare a asistenței insulinei, care ajută glucoza să intre în celule pentru a fi transformată în energie. Celulele înțeleg că există mai puțină energie disponibilă ca urmare a acestei scăderi a nivelului de glucoză, ceea ce face ca organismul să simtă că este foame și să ceară mai multă mâncare.

 În comparație cu persoanele cu niveluri stabile de zahăr din sânge, persoanele cu scăderi de zahăr din sânge au tendința de a fi mai foame pe parcursul zilei și de a consuma mai multe calorii. Te poți simți mai bine dacă alegi alimentele care se potrivesc cel mai bine corpului tău. 

3. Nu primiți suficiente fibre

Este posibil ca acest lucru să fie rezultatul consumului inadecvat de fibre. Un alt nutrient care te face să te simți plin și mulțumit este fierul.

Încetinește digestia, ceea ce poate ajuta la scăderea zahărului din sânge și la prevenirea foamei. S-ar putea să te simți întotdeauna foame dacă dieta ta este lipsită de fibre. Deoarece cerealele integrale, leguminoasele, fructele și legumele sunt toate surse excelente de fibre, este o idee bună să le includeți în dieta dvs. 

4. Nu consumi suficiente grăsimi

Grăsimea, datorită tranzitului său lent prin intestin, vă face să vă simțiți plin mai mult timp.

Consumul de grăsimi poate stimula și hormonii care promovează plenitudinea. Este posibil să experimentați foame mai frecvent și pofte mai mari de alimente bogate în zahăr dacă dieta dvs. este lipsită de grăsimi. Includerea în dieta dvs. a alimentelor bogate în nutrienți și bogate în grăsimi, cum ar fi uleiul de cocos, peștele gras, avocado, uleiul de măsline, ouăle și iaurtul plin de grăsimi, poate ajuta la creșterea senzației de sațietate și la reducerea foametei.

Citește continuarea aici

Alimentele anti-foame care ajută la slăbit. Nutriționist: „Ca să ne păcălim instinctele trebuie să fim isteți!”