Singurul cartier din București unde au locuit oameni în urmă cu mii de ani. Puțini știu unde se află

Singurul cartier din București unde au locuit oameni în urmă cu mii de ani. Puțini știu unde se află

Singurul cartier din București unde, în urmă cu mii de ani, au locuit oameni. Nu sunt mulți care știu unde se află acesta. Are o istorie foarte interesantă.

Singurul cartier din București unde au locuit oamenii acum mii de ani. Unde se află

În București există mai multe cartiere, iar fiecare dintre acestea are o istorie interesantă. De unde vin, însă, denumirile unora dintre ele? Nu toată lumea știe povestea cartierului Giulești, de exemplu.

Multe persoane locuiesc în acest cartier, unde se află și cunoscutul stadion. Cartierul este situat în Sectorul 6 din Capitală, în partea de nord-vest.

Giulești se află în apropiere de Gara de Nord, dar și de depourile feroviare din București. Este un cartier accesibil, care nu are, însă, prea multe atracții în prezent.

Puțini știu că, în urmă cu mii de ani, acest cartier a fost locuit de oameni. Cartierul s-a format prin unirea a două sate, și anume  Giulești-Sârbi și Giulești-Țigănia.

Este un cartier care a crescut destul de mult mai ales în perioada comunistă, atunci când au început să se construiască blocuri. Arheologii au descoperit rămășițele culturii Giulești-Boian, care a locuit pe acest teritoriu în mileniul 4 î.Hr.

Cultura respectivă aparține neoliticului. În 1867 au apărut primele dovezi ale existenței acesteia, pe teritoriul Brașovului din ziua de astăzi, informează b365.ro.

În anii ’40, această zonă se numea Comuna Urbană Marele Voievod Mihai. De asemenea, până în anul 1952, s-a numit 16 februarie, mai arată sursa citată.

Detaliul interesant despre cartierul Giulești

Mai există un detaliu fascinant despre acest cartier din Capitală. Puțini știu că Giulești și Crângași, ambele situate în Sectorul 6, sunt cartiere “gemene”.

Acest lucru înseamnă că nu se știe cu exactitate unde începe un cartier și unde se termină celălalt. Limitele celor două cartiere nu sunt clare, atunci când vine vorba despre hărți.

Zona documentată are anumite granițe clare, precum Căile ferate de la NE, căminele din Regie, Lacul Morii și zona caselor din parcelarea Belvedere. În interiorul granițelor sunt cartiere Crângași și Giulești.

Granița dintre aceste cartiere nu este, însă, vizibilă. Unii cetățeni din zonă spun că stau în cartierul Crângași, în timp ce alții susțin că staj în Giulești, pe de altă parte, după cum a explicat istoricul Răzvan Voinea pentru sursa menționată.

În partea de est, Giulești este delimitat de bd. Constructorilor, iar în nord de Calea Giuleşti şi strada Butuceni. În nord-est, cartierul e delimitat de liniile de cale ferată Triajul 16 Februarie, iar în nord-vest de calea ferată dinspre Roșiorii de Vede. În sud și sud-vest, Giulești e delimitat de Dâmboviţa şi Lacul Morii.

Please follow and like us:
Pin Share