Stațiunea din România care atrage turiștii obișnuiți să meargă pe Valea Prahovei. A renăscut din propria cenușă și oferă un produs unic în lume. E plină de străini care vin la tratament și relaxare. Cazarea e ieftină, prețurile au rămas mici și românii merg cu vouchere de vacanță

Stațiunea din România care atrage turiștii obișnuiți să meargă pe Valea Prahovei. A renăscut din propria cenușă și oferă un produs unic în lume. E plină de străini care vin la tratament și relaxare. Cazarea e ieftină, prețurile au rămas mici și românii merg cu vouchere de vacanță

Stațiunea din România care atrage turiștii obișnuiți să meargă pe Valea Prahovei. A început să fie luată cu asalt de străinii care vin aici pentru a se relaxa și pentru a se trata de anumite afecțiuni.

Stațiunea din România care atrage turiștii obișnuiți să meargă pe Valea Prahovei

Comorile turistice ale României încep să își recapete strălucirea de altădată. Stațiunile care cândva atrăgeau mii de turiști renasc din propria cenușă, spre bucuria celor care le apreciază la adevărata lor valoare.

Este și cazul și cazul stațiunii Vâlcele din comuna Covasna. Cu ani în urmă, Vâlcele era luată cu asalt de turiștii atrași de calitatea curativă a apelor din zonă. Izvoarele carbogazoase din Vâlcele datează încă de pe vremea romanilor, atunci când stațiunea se numea ”Castrum agua vivarum”.

În anul 1770, întreaga zonă a fost sistematizată astfel încât să devină o stațiune în adevăratul sens al cuvântului. S-a construit o vilă, au fost amenajate cursul izvoarelor minerale și au apărut primele căzi de baie.

Odată cu finalizarea procesului de sistematizare, a luat naștere prima stațiune balneară din Transilvania. Calitatea apelor din Vâlcele a atras atenția balneologilor internaționali care au situat stațiunea din Transilvania în topul celor mai importante stațiuni balneare din Europa.

Stațiunea Vâlcele este recunoscută datorită apei sale minerale curative

Turiștii care au venit de-a lungul timpului la Vâlcele au fost atrași de proprietățile curative ale apelor de aici. Apa minerală din Vâlcele poate fi folosită pentru tratarea indigestiilor, a anemiilor, a stărilor de somnolență și pentru tratarea enterocolitelor.

Proprietățile curative ale apei din stațiunea Vâlcele nu se opresc aici. Izvoarele de apă minerală de aici sunt recomandate pentru prevenirea astmului și bronșitelor, pentru prevenirea spasmofiliei, dar și pentru prevenirea bolilor psihice la copii.

Bogată în fier, apa din Vâlcele este recomandată și pentru prevenirea unor boli grave, precum leucemia, cancerul sau scleroza în plăci. Poate că nu multă lume știe, dar apa minerală Vâlcele este singura apă medicinală care se îmbuteliază la noi în țară.

Stațiunea Vâlcele începe să atragă din ce în ce mai mulți turiști

De proprietățile uimitoare ale apei Vâlcele au beneficiate multe personalități. Milos Obrenovici a fost printre primii care s-a tratat cu apa Vâlcele. Drept mulțumire pentru proprietățile curative, aceasta a ridicat biserica ortodoxă care se află și azi în stațiune.

Pe urmele lui Obrenovici au călcat și alte personalități, precum Regele Ferdinand, Titu Maiorescu, Vasile Alecsandri și Nicolae Bălcescu. Stațiunea i-a atras pe toți datorită aerului său boem, dar și datorită restaurantelor cunoscute.

În prezent, stațiunea Vâlcele renaște din propria cenușă. Aici, acum, se află un centru spa unde turiștii se pot bucura de două piscine. De asemenea, la dispoziția turiștilor stau și cele patru băi cu cadă unde se poate face hidroterapie cu apă minerală pucioasă.

Please follow and like us:
Pin Share