Strada din București care este unică în lume. Poate fi o atracție turistică pentru străini. Ce o face, de fapt, atât de specială

Strada din București care este unică în lume. Poate fi o atracție turistică pentru străini. Ce o face, de fapt, atât de specială

Strada din București care e unică în lume și poate fi o atracție turistică importantă pentru străinii care vizitează orașul. De ce este, însă, atât de specială? Se află în Sectorul 4 și a fost construită cu mult timp în urmă.

Strada din București care este unică în lume. Poate deveni o atracție pentru turiștii străini

Mulți turiști, mai ales străini, ajung în fiecare an în București și sunt fascinați de atracțiile din oraș. Clădirile istorice se numără printre locurile vizitate în număr mare, dar și alte atracții.

Unele locuri sunt mai puțin cunoscute decât altele, însă le oferă turiștilor o experiență de neuitat. Sunt anumite atracții care nu ar trebui ratate pentru cei care vizitează Capitala.

Printre acestea se numără și o stradă foarte interesantă, care îi fascinează pe toți vizitatorii. Este vorba despre strada Xenofon, care este unică și merită vizitată.

Strada este situată în zona Parcului Carol și a Fântânii Zodiac și are 70 de trepte în total. Fiind formată din trepte, nu a trecut nicio mașină în acest loc.

Istoria acestei străzi a început cu peste 100 de ani în urmă. Arhitectul elvețian Gustav Adolf Suter, prieten al Regelui Carol I, s-a ocupat de realizarea schițelor unui nou cartier modern.

În schițele sale era inclusă și strada în trepte. Este o stradă cu o lungime de 100 de metri, iar treptele au fost pictate în 2014 și 2015, oferindu-i locului un aer artistic.

Numele străzii provine de la Xenofon, care a fost un istoric, scriitor și lider militar ce a trăit în secolul V î.e.n. Cu toate acesta, strada nu a ajuns să fie atât de renumită precum cel de la care a preluat numele.

Strada Xenofon din București. Sursa foto: Facebook/Colaj Fanatik

Cine a pictat treptele străzii Xenofon

Cea care a readus strada la viață este artista plastică Eva Radu, în cadrul proiectului socio-cultural “Bucureștiul tău la scară”.

Artista a pictat opt clădiri reprezentative din București, și anume Ateneul Român, Opera Română, Muzeul Național de Artă, Arcul de Triumf, Mausoleul din Parcul Carol, Muzeul Țăranului Român, teatrul Național și Casa Poporului.

Treptele leagă strada Dr. Constantin Istrati de rondoul Aleii Suter. Această stradă ajunge până pe Dealurile Filaret, cel mai înalt punct natural din Capitală. Acolo se află Palatul Suter, în prezent Hotel Carol.

În 2015, scările pictate ale acestei străzi au fost votate ca fiind cele mai frumoase din lume. La momentul respectiv, în clasament au fost și scările Rakoczi din Târgu Mureș, conform Pro TV.

Please follow and like us:
Pin Share