STS și Jandarmeria, reclamate de Diana Șoșoacă la Guvern. Ce a cerut președinta SOS România de la Marcel Ciolacu

STS și Jandarmeria, reclamate de Diana Șoșoacă la Guvern. Ce a cerut președinta SOS România de la Marcel Ciolacu

Proaspăt europarlamentar și candidată la președinția României, Șoșoacă a acuzat STS de fraudă electorală și i-a solicitat lui Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, să ia măsuri împotriva violenței Jandarmeriei la adresa ei.

STS și Jandarmeria, reclamate de Diana Șoșoacă la Guvern

De asemenea, liderul SOS România a atras atenția asupra faptului că o femeie din Bucureşti a fost amendată de jandarmi pentru că purta o cruce în  ziua în care a avut loc marșul Bucharest Pride, pe motiv că provoacă prin purtarea crucii la vedere.

Diana Șoșoacă a abordat și episodul confruntării cu jandarmii la un spațiu de depozitare a voturilor, moment pe care l-a reclamat în fața ministrului de Interne.

Europarlamentarul SOS România cere „scoaterea STS din procesul de vot întrucât frauda a fost făcută prin programul Dominion refuzat de celelalte țări” și anunță că „a adus la cunoștință derapajele Jandarmeriei și violențele împotriva unui senator al României, precum și mijloacele de fraudare a alegerilor, operate inclusiv prin intermediul STS”, se arată în comunicatul oficial al partidului.

Ce a cerut președinta SOS România de la Marcel Ciolacu

Diana Șoșoacă a mai cerut și completarea unei singure liste de semnături pentru alegerile parlamentare care să acopere și candidaturile pentru Camera Deputaților, și cele pentru Senat.

Candidata la președinție a mai solicitat și „dreptul Partidului SOS România de a avea reprezentanți în secțiile de votare în calitatea sa de partid europarlamentar, în condiții egale cu partidele parlamentare, așa cum menționează Constituția României, pentru a opri frauda care a avut loc la ultimele alegeri comasate”.

Europarlamentarul nu s-a oprit aici și a avut cerințe speciale și pentru diaspora: închirierea de stadioane pentru a organiza votul din diaspora, pe modelul Turciei, „pentru a le permite tuturor românilor din afara granițelor țării să își exprime opțiunea de vot și reducerea distanței de la comunitățile de români din diaspora până la secțiile de votare, fiind cunoscut că există situații în care românii din străinătate trebuie să parcurgă și 600 de kilometri pentru a putea vota”.