SURSE: Prezentarea Planului fiscal, AMÂNATĂ: care este, de fapt, planul Guvernului Ciolacu

SURSE: Prezentarea Planului fiscal, AMÂNATĂ: care este, de fapt, planul Guvernului Ciolacu

Dacă ar fi să ne luăm după ce spun economiștii și după ce spun specialiștii de la Banca Națională și de la Consiliul Fiscal, atunci ne putem aștepta inclusiv la măsuri mai dure, cum ar fi creșteri de TVA sau ale taxei pe proprietate sau chiar noi taxe. 

Specialiștii spun că, în momentul de față, ar fi imposibil să reducem suficient deficitul bugetar în anii următori, fără  să luăm și măsuri suplimentare, pe lângă cele de reducere a cheltuielilor.  

Fostul premier Florin Cîțu spunea că într-o variantă neoficială a Planului fiscal trimisă deja la Comisie se regăsesc astfel de măsuri. 

Anul 2025 vine cu creșteri-șoc la taxe și impozitele locale: cât vor costa ridicatul gunoiului și impozitul auto, de la anul

Documentul ar fi trebuit prezentat inițial pe data de 15 octombrie, respectiv astăzi ar fi trebuit să ajungă pe masa Comisiei Europene. Sursele Realitatea PLUS spun însă că ar fi fost amânată această prezentare cu 10 zile, unde săptămâna viitoare deci. 

Ministerul Finanţelor a împrumutat încă 1,4 miliarde de lei. Sumele necesare acoperiri deficitului cresc de la o lună la altaSurse guvernamentale spun, în schimb, că negocierile cu Comisia sunt deja încheiate și că am fi obținut deja acea eșalonare pe 7 ani a deficitului bugetar, fapt ce ar însemna ca în 2025 să reducem deficitul cu 0,9 din PIB, adică de la 7,9% – dacă ar fi să ne luăm după estimările Comisiei – până la 7%, lucru greu de crezut că ar fi posibil fără noi măsuri luate chiar de anul viitor. 

 

Please follow and like us:
Pin Share