Tânără din Iași, luată la ochi de ANAF după ce a câștigat 300.000 de euro din videochat. Femeia susține că a primit „donații” de la prieteni

Tânără din Iași, luată la ochi de ANAF după ce a câștigat 300.000 de euro din videochat. Femeia susține că a primit „donații” de la prieteni

O tânără din Iași a ajuns în atenția ANAF după ce a câștigat 300.000 de euro din videochat. Direcția Antifraudă a concluzionat că în perioada aprilie 2017-decembrie 2020, Diana D. a obținut 1,5 milioane de lei, adică circa 300.000 de euro din această activitate.

O tânără din Iași a ajuns în instanță pentru că nu a declarat la ANAF veniturile din videochat

Prin urmare, femeia trebuie să plătească taxe și impozite ce se ridică la suma de 50.000 de euro, potrivit 7iasi.ro. Însă, tânăra nu a vrut să achite banii respectivi și a acționat în instanță raportul și hotărârea de impunere.

Tânăra spune că, de fapt, ar fi primit „donații” de la prieteni, iar banii nu au fost obținuți din videochat. Sumele au fost trimise de patru bărbați din SUA, Anglia și Olanda prin transfer bancar sau prin PayPal și Transferwise.

Pentru a explica donațiile imense, Diana D. precizat că banii ar fi fost dăruiți de persoane apropiate pentru a o ajuta. Ea spune că și-ar fi plătit chiria, facultatea, anumite intervenții medicale, dar și excursii cu sumele în cauză.

„Fiecare sumă de bani a avut destinaţia sa”

Totodată, femeia ar fi dependentă de jocurile de noroc, iar banii ar fi fost folosiți și în acest scop. Avocatul acesteia a menționat că „donațiile” fac parte din categoria „darurilor manuale”, potrivit Codului Civil, iar acestea nu ar trebui impozitate.

„Fiecare sumă de bani a avut destinaţia sa, aspect dovedit de contestatoare inclusiv în faţa organelor fiscale. Nu a ascuns faptul că persoanele care au ajutat-o financiar în perioada inspectată au ajuns să o cunoască în urma activităţii desfăşurate anterior, în baza contractelor de colaborare anterioare pentru videochat.

Dar situaţia a fost fundamental diferită după momentul la care a decis să încetez această activitate, menţinând legături personale de prietenie cu 4 persoane, în afara prestării oricăror servicii de natura celor insinuate de organul fiscal.”, se arată în plângere.

Pentru a-și susține spusele, apărătorul tinerei menționează că fiecare sumă transferată nu este mai mare de 25.000 de lei. Cu toate acestea, Tribunalul Iași a respins cererea de anulare a deciziei ANAF, înaintată de tânără.

Potrivit judecătorilor, banii primiți nu se pot încadra în categoria „daruri manuale”, având în vedere că au depășit suma de 25.000 de lei. Hotărârea Tribunalului Iași nu este definitivă. Curtea de Apel va decide dacă femeia va fi obligată să achite cei 50.000 de euro.

 

Please follow and like us:
Pin Share