Țara care nici nu vrea să audă de animalele din România. A interzis total importul

Țara care nici nu vrea să audă de animalele din România. A interzis total importul

Țara care nici nu vrea să audă de animalele din România. A interzis total importul. Care este motivul pentru care a fost luată această hotărâre, dar și ce alte restricții sunt luate în calcul de autoritățile din străinătate.

Națiunea care nu mai vrea animale crescute în țara noastră. A luat decizia să renunțe complet la importul de ovine și caprine

Națiunea care nu mai vrea animale crescute în țara noastră. A luat decizia să renunțe complet la importul de ovine și caprine vii din cauza pestei micilor rumegătoare. Mai multe târguri de animale au fost închise din acest motiv, pe termen nelimitat.

Acestea se află în județul Alba, după cum au anunțat în urmă cu puțină vreme inspectorii Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. Epidemia afectează atât oile, cât și caprele.

Având în vedere aceste lucruri, Rusia a decis să oprească total importul. De asemenea, Agenția Fitosanitară a introdus restricții la importul de material genetic sau produse provenite de la aceste ovine și caprine.

Mai exact, Rosselhoznadzor, instituția responsabilă de siguranţa agroalimentară şi veterinară, a fost cea care a luat hotărârea de a nu mai cumpăra animale vii de pe teritoriul țării noastre, în urma înregistrării cazurilor de pestă a micilor rumegătoare.

Rusia, țara care nu mai dorește să importe ovine și bovine din România

„Rosselhoznadzor nu a primit informații despre măsurile luate de Serviciul Sanitar-Veterinar din România privind prevenirea răspândirii și eradicării acestei boli.

Pentru a preveni introducerea pe teritoriul Rusiei a agentului patogen de la rumegătoarele mici, serviciul Rosselhoznadzor introduce temporar restricții privind importul de oi și caprine domestice, rumegătoare sălbatice, de materiale genetice, precum și produsele acestor animale fără tratamentul care să asigure distrugerea virusului”, se arată în comunicatul emis de instituție, conform agrointel.ro.

În plus, Rusia a mai anunțat că începând de acum va fi restricționat și tranzitul pe teritoriul său de animale vii susceptibile de boală. Pe de altă parte, Grecia a transmis că nu se dă învinsă în lupta cu pesta micilor rumegătoare.

Virusul, cunoscut și sub numele de „plaga oilor și caprelor”, poate ucide între 80% și 100% din totalul animalelor infectate. Regulamentele UE spun că atunci când este detectat cu animal dintr-o turmă cu această boală, atunci întreaga turmă trebuie sacrificată.

Mai mult decât atât, zonele afectate, inclusiv fermele, trebuie imediat dezinfectate. Virusul nu afectează oamenii, ceea ce înseamnă că doar animalele au de suferit. Reprezentanții industriei alimentare străine cred că pesta micilor rumegătoare a venit din România.

Virusul a fost înregistrat pentru prima dată în Coasta de Fildeș, în anul 1942. A fost semnalat în una dintre cele mai populate țări din Africa de Vest și apoi a început să se răspândească în întreaga lume. Din păcate, boala cauzează pierderi de până la 2 miliarde de euro în fiecare an.

Please follow and like us:
Pin Share