Tatăl lui Vlad Pascu e implicat într-un dosar de distrugere și violare de domiciliu. S-a cerut efectuarea unei expertize psihiatrice

Tatăl lui Vlad Pascu e implicat într-un dosar de distrugere și violare de domiciliu. S-a cerut efectuarea unei expertize psihiatrice

Judecătoria Mangalia a prelungit, pe 17 iulie, arestul preventiv pentru Vlad Pascu, șoferul  aflat sub influența drogurilor care a provocat accidentul din stațiunea 2 mai, din 19 august 2023, în urma căruia au decedat doi tineri. Această măsură a fost luată pentru 60 de zile, iar instanța a respins ca neîntemeiate cererile formulate de Vlad Pascu de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Inculpatul a menționat că recunoaşte tot

Tatăl lui Vlad, Mihail Pascu, s-a aflat sub control judiciar până pe 29 noiembrie 2023, într-un dosar în care este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Atunci, la perchezițiile făcute la locuința sa, a fost găsită muniție deținută ilegal. Numele lui Mihail Pascu apare ca parte civilă într-un dosar penal al cărui obiect este “violarea de domiciliu”.

Acesta a fost înregistrat pe 14 martie 2024 la Judecătoria Sectorului 2, conform datelor consultate de FANATIK pe portalul instanțelor de judecată. Alături de Mihail Pascu mai sunt alte două persoane ca parte civilă, iar inculpat este I.D.I.C., care a fost trimis în judecată sub aspectul infracțiunilor de distrugere, amenințare și violare de domiciliu. Pascu este persoană vătămată în cazul infracțiunilor de distrugere și violare de domiciliu la una din adresele sale din București.

La primul termen, din 5 iunie 2024, instanța a explicat inculpatului în ce constă învinuirea ce i se aduce, aducându-i totodată la cunoştinţă dreptul de a nu da nicio declaraţie pe parcursul procesului penal, atrăgându-i-se atenţia că dacă refuză să dea declaraţii nu va suferi nicio consecinţă defavorabilă, iar dacă va da declaraţii acestea vor putea fi folosite ca mijloace de probă împotriva sa, dreptul de a fi informat cu privire la fapta pentru care este cercetat şi încadrarea juridică a acesteia, dreptul de a avea un avocat ales, iar dacă nu îşi desemnează unul, în cazurile de asistenţă obligatorie, dreptul de a i se desemna un avocat din oficiu.

Instanţa a adus la cunoştinţa inculpatului faptul că poate solicita ca judecata să aibă loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmării penale şi a înscrisurilor prezentate, dacă recunoaşte în totalitate faptele reţinute în sarcina sa. Inculpatul a menționat că recunoaşte absolut tot ceea ce s-a întâmplat și vrea să argumenteze cu înscrisuri, pentru a se apăra. La interpelarea instanţei, inculpatul a arătat că nu a discutat cu avocatul său despre procedura simplificată, întrucât acesta din urmă este desemnat din oficiu.

Instanţa a dispus emiterea unei adrese către I.N.M.L.

De altfel, el a specificat că urmează să îşi angajeze un avocat şi că nu a procedat astfel până acum întrucât nu a avut posibilitatea financiară. Instanţa a adus la cunoştinţă inculpatului că avocatul a fost desemnat din oficiu tocmai pentru a i se asigura asistenţa juridică şi pentru a-l ajuta. Apărătorul inculpatului a menţionat că a luat legătura cu acesta şi a înţeles din scurta conversaţie că acesta din urmă doreşte să fie judecat în procedura simplificată, că recunoaşte şi regretă săvârşirea faptelor.

De asemenea, a arătat că inculpatul doreşte să învedereze instanţei anumite aspecte şi consideră că înscrisurile respective nu aduc atingere poziţiei procesuale şi nu pot înlătura aplicarea procedurii simplificate. La interpelarea instanţei, inculpatul a precizat că recunoaşte şi regretă săvârşirea faptelor, solicitând ca judecarea cauzei să se facă într-un proces cu recunoaşterea vinovăţiei, declaraţia acestuia în acest sens fiind consemnată, citită, semnată şi ataşată.

Instanţa a pus în discuţie efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice de către I.N.M.L. în ceea ce priveşte starea de sănătate a inculpatului. Instanţa a dispune emiterea unei adrese către I.N.M.L. pentru efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice, care să stabilească dacă inculpatul a săvârşit prezumtivele fapte având discernământ şi care este starea de sănătate actuală a inculpatului, respectiv dacă acesta prezintă un grad de pericol social care să impună luarea măsurii internării medicale sau obligarea la tratament medical, adresă la care se va ataşa o copie a rechizitoriului.

Inculpatul susține că a fost abuzat

La interpelarea instanţei, inculpatul a arătat că nu a fost internat niciodată la Spitalul de Psihiatrie Obregia. El a mai specificat că are asupra sa înscrisuri medicale şi că le poate depune la dosarul cauzei. Inculpatul a solicitat emiterea unor adrese către Secţia 8 Poliţie pentru a fi depuse la dosarul cauzei toate reclamaţiile sale formulate în ultimii 5 ani, care nu au ajuns la procuratură, se arată în dosarul consultat de FANATIK.

El a menționat că au fost instrumentate doar acuzaţiile formulate împotriva sa, toate acestea fiind numai acuzaţii mincinoase. Totodată, el a arătat că poliţia nu dă drumul reclamaţiilor pentru a ajunge la procuratură, reclamaţii din care rezultă că a fost abuzat, bătut de un vecin și împins pe scări. De altfel, a precizat că a fost la I.M.L. şi că are acte care să dovedească cele anterior învederate.

La încheierea ședinței, instanța a amânat cauza pentru efectuarea raportului de expertiză medico-legală psihiatrică, următorul termen fiind stabilit pentru 30 iulie 2024. Mihail Pascu a mai fost implicat într-un dosar în care figurează ca intimat, iar contestator este o persoană fizică pe care acesta a executat-o silit. Persoana a contestat în instanță atât executarea silită, dar a cerut și suspendarea provizorie a acesteia.

Please follow and like us:
Pin Share