Temperaturile extreme ce urmează ploilor abundente favorizează apariţia anumitor boli, printre care West Nile. Avertismentul venit din partea INSP

Temperaturile extreme ce urmează ploilor abundente favorizează apariţia anumitor boli, printre care West Nile. Avertismentul venit din partea INSP

INSP avertizează faptul că vremea capricioasă favorizează apariția unor boli, printre care și West Nile. Valurile de căldură și ploile abundente pot determina apariția unor noi boli.

INSP, avertizări și recomandări

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a venit, luni, cu avertismente și recomandări pentru populație. Precizează faptul că din cauza vremii capricioase, bolile au un mediu propice de dezvoltare, printre ele fiind si West Nile.

”Temperaturile ridicate şi valurile de căldură ce urmează ploilor abundente, favorizează apariţia anumitor boli, dintre acestea făcând parte şi neuroinfecţia Wst Nile, o boală infecţioasă ce se transmite prin înţepătura de ţânţar”, a transmis, luni, INSP.

În acest cadru, INSP vine cu îndrumări utile pentru populație. Instituția recomandă evitarea expunerii la țânțari prin purtarea articolelor de îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi.

Utilizarea substanțelor chimice repelente împotriva țânțarilor este recomandată. De asemenea, montarea plaselor de protecție de la ferestre este o metodă bună pentru împiedicarea pătrunderii țânțarilor în locuință.

Desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei și îndepărtarea recipientelor de apă stătută și gunoiului menajer din gospodărie sunt alte metode eficiente recomandate de INSP.

Țânțari purtători de West Nile în București

Primul caz de infectare cu virusul West Nile a fost confirmat la un bărbat din București. INSP a anunțat faptul că un bărbat din grupa de vârstă 60-69 de ani a fost depistat cu virusul West Nile.

În urma acestui incident, Primăria Capitalei a intensificat tratamentele antițânțari în mai multe zone din sectorul 1, sectorul 2 și sectorul 4.

„Intervenim cu tratamente suplimentare de combatere a țânțarilor adulți pentru diminuarea pericolului infectării cu virusul West Nile. În baza acordului cu Institutul Cantacuzino, care monitorizează prezența țânțarilor purtători ai virusului (prin montarea unor capcane în diferite puncte ale Capitalei) pe teritoriul municipiului București, Compania Municipală Eco Igienizare București (CMEIB) a intervenit săptămâna trecută cu tratament suplimentar”, a anunțat vineri, Nicușor Dan.

Medicii spun că nu există un vaccin care să protejeze populația împotriva acestui virus. Cele mai bune metode de apărare sunt și cele recomandate de INSP în acest context.

Please follow and like us:
Pin Share