Trucul banal care face ca legumele congelate să fie mereu delicioase și pline de nutrienți. Sunt la fel de sănătoase ca cele proaspete

Trucul banal care face ca legumele congelate să fie mereu delicioase și pline de nutrienți. Sunt la fel de sănătoase ca cele proaspete

Trucul banal care face ca legumele congelate să fie mereu delicioase și pline de nutrienți. Sunt la fel de sănătoase ca cele proaspete. Și unde mai pui că au un termen de valabilitate mai mare decât cele care se păstrează în cutii sau lăzi.

Metoda simplă care face ca legumele congelate să nu își piardă gustul și vitaminele. Sunt la fel de bune precum cele proaspete

Metoda simplă care face ca legumele congelate să nu își piardă gustul și vitaminele. Sunt la fel de bune precum cele proaspete. De asemenea, specialiștii spun că nu prezintă riscuri pentru sănătate pentru că nu sunt considerate alimente procesate.

Pentru a pune la rece morcovii, mazărea sau ardeii trebuie să vă asigurați că începeți procesul la scurtă vreme după ce le-ați cules din grădină sau le-ați cumpărat de la magazin. În plus, este important să acordați o atenție sporită cristalelor de gheață din ambalaj.

Aceste cristale ar putea indica o manipulare necorespunzătoare sau probleme care țin de fluctuațiile de temperatură. Totodată, se cere atenție mare la recristalizare, care este un proces în care produsul trece prin cicluri de îngheț-dezgheț.

Din păcate, acest lucru poate duce la pierderea calității și valorilor nutriționale. Legumele congelate se păstrează la congelator la o temperatură constantă de -17 grade Celsius sau chiar mai mică, pentru o perioadă de maxim 12 luni.

Pont ideal pentru legumele congelate

Meghan Splawn, fost editor al publicației The Kitchn, a dezvăluit care este pontul la care apelează atunci când depozitează la congelator legume și fructe. Specialistul profită la maxim de pungile în care sunt puse acestea.

Concret, expertul se folosește de regula U pentru a deschide și mai apoi, pentru a lega ambalajul. Mai exact, această metodă nu folosește cleme pentru chipsuri sau agrafe pentru a fixa pungile și nici nu apelează la ambalajele cu fermoar.

Pungile cu legume nu sunt tăiate cu foarfeca într-un colț. Tot ce trebuie să faceți este să țineți o pungă nedeschisă de cele două colțuri superioase și să scuturați conținutul până la fund. Ulterior, se face o tăietură de 2,5 cm drept în jos, la aproximativ o treime din fiecare colț.

Îndoiți ușor spre voi această clapetă centrală pentru a putea tăia peste partea din pungă care leagă tăieturile drepte în jos. La acest pas se vede că a fost îndepărtată o bucată de pungă în formă de U, care ajută la prinderea colțurilor într-un nod.