Trucuri utile pentru reducerea facturilor pe timp de vară. Care este temperatura ideală pentru aparatul de aer condiționat

Trucuri utile pentru reducerea facturilor pe timp de vară. Care este temperatura ideală pentru aparatul de aer condiționat

Facturi mai mici pentru cei cu aer condiționat. Cum menținem răcoare în zilele caniculare fără să consumăm prea mult curent. Află trucurile care te ajută să economisești pe timp de vară.

Trucuri utile pentru reducerea facturilor pe timp de vară

În zilele caniculare de vară, factura la electricitate se poate dubla. Salvatorul nostru în această perioadă, aerul condiționat, poate să devină și un dușman ascuns al buzunarului. Cu cât îl folosim mai mult, cu atât factura de electricitate poate să ne surprindă neplăcut la sfârșitul lunii. Ce trebuie să facem pentru a reduce costul facturilor?

În primul rând, trebuie să găsim câteva modalități de a răcori interiorul casei în mod natural. Un aspect important pentru reducerea facturilor vara este aerisirea adecvată a locuinței.

Dimineața devreme, temperatura exterioară este mai scăzută, iar aerisirea casei permite pătrunderea aerului proaspăt și răcoros în interior. Acest lucru ajută la reducerea temperaturii înainte ca vremea călduroasă a zilei să devină prea intensă.

De asemenea, pentru reducerea facturilor în această vară trebuie să fim atenți la încălzirea excesivă în interiorul locuinței. Este important să oprim efectul de seră al razelor solare.

Astfel, se pot utiliza jaluzele, rulouri exterioare, draperii din materiale opace, folii de protecție solară. O altă idee ar fi plantarea de arbori sau arbuști în apropierea ferestrelor pentru a oferi umbră naturală.

Pe timpul verii, aerul condiționat este lăsat să funcționeze mai multe ore pe zi, fiind printre principalii consumatori de energie electrică într-o locuință. Prin urmare, acesta va avea un impact semnificativ asupra facturilor de electricitate.

Care este temperatura ideală pentru aparatul de aer condiționat

Consumul aparatului de aer condiționat este direct influențat de doi factori principali: cât de mult timp este utilizat și la ce temperatură este setat. Cu cât este setat la o temperatură mai scăzută și este lăsat să funcționeze mai mult timp, cu atât consumul de energie va fi mai mare.

În lunile caniculare, când aerul condiționat este pornint peste 6 ore în fiecare zi, consumul ajunge la 270 kwh, într-un apartament cu două camere. Asta înseamnă o factură de 350 de lei, scriu cei de la stiripesurse.ro.

Care este, de fapt, temperatura ideală la care trebuie să setăm aparatul de aer condiționat și cum reușim să reducem facturile la energie electrică? Iată ce spune Dumitru Chisăliță, expert în energie.

„Aparatul de aer condiționat trebuie setat în această perioadă la 25 – 26 de grade, nu așa cum e tendința de 21 – 22 de grade, deoarece doar așa facturile nu vor crește atât de mult.

Setarea la 25 – 26 de grade nu înseamnă o abordare serioasă, corpul uman nu se pretează la treceri bruște de temperatură, chiar dacă simțim că e benefic, sunt probleme de metabolism”, a explicat Dumitru Chisăliță, expert în energie, potrivit stiripesurse.ro.