Un urs le-a ieșit în cale unor polițiști. Oamenii legii patrulau în timp ce animalul a intrat pe carosabil. Video

Un urs le-a ieșit în cale unor polițiști. Oamenii legii patrulau în timp ce animalul a intrat pe carosabil. Video

Polițiștii de la Rutiera Sibiu s-au întâlnit cu un urs în timp ce patrulau pe Transfăgărășan. Animalul le-a ieșit brusc în față pe DN7C. Cum au procedat aceștia.

Atenție la urși

În timp ce patrulau, polițiștii unui echipaj din Sibiu s-au întâlnit pe Transfăgărășan cu un urs. Oamenii legii se aflau în mașină, când animalul le-a ieșit în față.

Aceștia și-au păstrat calmul, au încetinit, au pornit semnalele acustice și au lăsat ursul să treacă, fără ca nimeni sa fie rănit. Poliția Sibiu a postat pe pagina de Facebook un filmuleț cu momentul respectiv.

„Prezența urșilor pe drumurile naționale din zonele montane nu mai sunt o apariție “surpriză”, din păcate. Ceea ce ne obligă să manifestăm mult mai multă atenție și în niciun caz să nu oprim pentru a îi hrăni sau a îi fotografia.

Polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au dat nas în nas astăzi cu un urs, în timp ce patrulau pe DN7C, Transfăgărășan. Folosind semnale acustice l-au forțat să se retragă în habitatul lui. Vă recomandăm să manifestați prudență în zonele montane”, au transmis autoritățile.

 

Riști amendă dacă hrănești urșii

Ministrul Mediului a anunțat câteva măsuri ce se vor lua împotriva celor care hrănesc urșii. Autoritățile încurajează întotdeauna oamenii care se întâlnesc cu un urs, să nu îi hrănească și să se ferească de ei cât pot de mult deoarece sunt periculoși.

„Am dispus montarea unor panouri care să avertizeze cetățenii că atunci când hrănesc urșii comit o ilegalitate și sunt pasibili de amendă. Împreună cu cei de la Compania națională de drumuri, am decis instalarea unor camere de supraveghere video, pentru ca în situația în care în continuare turiștii care hrănesc acei urși, să poată fi sancționați”, a declarat Mircea Fechet, conform Digi24.

Serviciul Salvamont Brașov se confruntă des cu astfel de situații. Turiștii sună la apelul de urgență 112 în situațiile în care se întâlnesc pe drum cu urși. Autoritățile fac recomandări în acest sens.

„Faceţi-vă cunoscut: vorbiţi într-o voce calmă şi fermă pentru a-i semnala ursului prezenţa umană. Nu faceţi contact vizual direct: urşii pot percepe contactul vizual direct ca pe o ameninţare.

Retrageţi-vă încet: faceţi paşi înapoi lent, fără să vă întoarceţi spatele ursului. Folosiţi un spray de urs: dacă aveţi un spray de urs, fiţi pregătiţi să-l folosiţi, dar doar ca ultimă soluţie. Evitaţi zonele cu hrană: nu lăsaţi alimente sau resturi în zona de camping, deoarece acestea pot atrage urşii”, au transmis salvatorii montani.

Please follow and like us:
Pin Share