Unicul județ din România unde numărul bărbaților este mai mare decât cel al femeilor. Vârsta medie a populației feminine e mai mare decât a celei masculine

Unicul județ din România unde numărul bărbaților este mai mare decât cel al femeilor. Vârsta medie a populației feminine e mai mare decât a celei masculine

Chiar dacă, în general, în lume, sunt mai multe femei decât bărbați, într-un județ din România situația este complet diferită. Informațiile dezvăluite de reprezentanții Institutului Național de Statistică.

Județul din România unde trăiesc mai mulți bărbați

Institutul Național de Statistică a făcut publice mai multe date și informații interesante. Astfel, a reieșit, și nu mai este un secret pentru nimeni, că la 1 ianuarie 2022, pe teritoriul României își aveau reședința 9.803 de femei.

Asta înseamnă mai mult de jumătate din populația existentă a țării, adică 51,5% din totalul rezidenților. În orașe, numărul femeilor este mai ridicat decât în mediul rural. Peste 5258,3 locuiesc în mediul urban.

Adică, reprezintă 52,8% din totalul populației urbane. În același timp, în mediul urban, populația feminină aproximativ 50% din total. În plus, femeile trăiesc mai mult decât bărbații.

Mai exact, vârsta medie a populației feminine este cu 3,5 ani decât a celei masculine. Vârsta medie națională este de 42,3 ani; cea feminină este de 44 de ani, iar cea masculină de 40,3 ani.

Locul unde situația stă invers

Totuși, în Vaslui, situația stă complet diferit. În acest județ din România, sunt mai mulți bărbați decât femei. Totuși, diferența nu este una extrem de mare, o arată datele Institutului de Statistică.

Menționăm că în 2021, speranța de viață la naștere a femeilor era de 78,91 ani, 79,64 ani în urban şi 77,90 ani în rural, notează Antena 3. Pe de altă parte, acestea erau grupate pe mai multe domenii de activitate.

După cum arată datele, numai 2,2% au fost cuprinse în grupa membrilor corpului legislativ ai executivului, a înalților conducători ai administrației publice, conducătorilor şi funcționarilor superiori.

În rest, 25,0% au lucrat ca specialiști în diverse domenii de activitate, 9,1% erau tehnicieni sau alți specialiști în domeniul tehnic, 7,2% au avut statutul de funcționari administrativ, 26,9% au fost angajate ca lucrători în domeniul serviciilor, 6,3% și-au desfășurat activitatea ca lucrători calificați în agricultură, silvicultură și pescuit, 8,2% au lucrat în grupa muncitorilor calificați și asimilați și 15, 1 au avut alte ocupații.