Unu din trei români se sperie când primeşte mesaje RO-Alert. Câti dintre ei mai au active notificările

Unu din trei români se sperie când primeşte mesaje RO-Alert. Câti dintre ei mai au active notificările

Opt din zece români își țin notificările pornite pentru mesajele de tip RO-Alert, arată studiul publicat de Reveal Marketing Research. Mai mult, oamenii simt teamă și sunt mai atenți după ce au citit informațiile funrizate de autorități.

Românii vor să primească notificări RO-Alert

În proporție de 80%, românii se simt mai în siguranță dacă au notificările RO-Alert pornite. Cele mai frecvente reacții emoționale în urma primirii unui mesaj sunt atenția, prudența și teama, potrivit sondajului realizat de Reveal Marketing Research.

O mare parte dintre români, 92%, au notificările RO-Alert activate pe telefonul mobil. Cei care au copii s-au arătat mai interesați de informațiile furnizate (95%), față de cei care nu au (87%).

Cele mai frecvente mesaje RO-Alert fac referire la condițiile meteorologice extreme, 81% și dezastre naturale ca inundații sau cutremure, 49%. Mai mult, mesajele au legătură cu animalele periculoase, 41% și cu incendiile, 32%.

Potrivit sondajului, cele mai frecvente reacții emoționale ale românilor atunci când citesc mesajele sunt atenția (40%), prudenţa (34%) şi teama (33%). Persoanele cu vârste cuprinse între 44 și 55, dar și cele peste 55 de ani sunt mai atente după primirea alertei.

Tinerii sunt cei care manifestă un nivel mai ridicat de teamă. Cei cu vârste între 18 și 24 de ani sunt afectați de anxietate la primirea alertelor. Starea de prudență este mai accentuată printre cei care au copii.

„Referitor la reacţiile şi comportamentele românilor când primesc mesaje RO-Alert, 48% declară că sunt foarte atenţi şi urmează instrucţiunile, acest comportament fiind mai frecvent întâlnit în cazul celor peste 35 de ani. În schimb, 43% preferă să filtreze mesajele în funcţie de importanţă, atitudine mai frecvent întâlnită la tinerii între 18-34 de ani, iar 9% aleg, de obicei, să le ignore”, se menţionează în concluziile studiului.

Ce îmbunătățiri sugerează românii în privința sistemului RO-Alert

49% dintre respondenți sunt de părere că volumul și tonul notificărilor ar trebui ajustate. 27% au sugerat că ar trebui introdusă opțiunea de „doar vizual”, fără niciun sunet, iar 23% vor ca alertele pentru situații care sunt „mai puțin urgente” să fie eliminate, arată sondajul.

Persoanele de peste 55 de ani doresc să aibă posibilitatea de a selecta tipurile de alerte pe care le primesc. Tinerii și cei care sunt părinți manifestă un interes mai ridicat pentru opțiunea de a seta intervalele de timp pentru primirea notificărilor, adică blocarea lor pe timpul nopții.

Please follow and like us:
Pin Share