Victor Negrescu, despre validarea comisarului european Roxana Mânzatu. „Doar dacă faci o gafă uriaşă pici”

Victor Negrescu, despre validarea comisarului european Roxana Mânzatu. „Doar dacă faci o gafă uriaşă pici”

Victor Negrescu, vicepreședinte al Parlamentului European, a vorbit, marți, despre validarea comisarilor europeni din partea comisiilor care-i audiază, spunând că nu se așteaptă la dificultăți în fara cazului când un comisar ar face „o gafă uriașă”.

„Foarte mulţi spuneau că va fi o problemă cu Ursula von der Leyen şi nu a fost”

Victor Negrescu, vicepreședinte al Parlamentului European, a vorbit, marți, despre audierile comisarilor europeni cu privire la portofolii de către comisiile de validare, proceduri care se vor desfășura în perioada 4-12 noiembrie. Comisarul european din partea României este Roxana Mânzatu.

„La nivelul Comisiei Europene se lucrează îndeaproape cu fiecare comisar în parte pentru a-i pregăti pentru aceste audieri şi sunt discuţii cu eurodeputaţii tocmai pentru a explica fiecare portofoliu şi priorităţile fiecărui comisar. Ştiu că face acest lucru şi doamna Roxana Mînzatu şi de principiu nu ar trebui să fie niciun fel de problemă în a obţine votul, cum de fapt mă aştept să nu fie niciun fel de problemă pentru niciun comisar european. Ştiţi, foarte mulţi spuneau că va fi o problemă cu Ursula von der Leyen şi nu a fost niciun fel de problemă”, a declarat Victor Negrescu.

„Doar dacă faci o gafă uriașă pici”

Eurodeputatul PSD a precizat că procedura audierilor este una „tehnică”. „Doar dacă faci o gafă uriaşă pici, ca să fie foarte clar. În momentul de faţă niciun comisar desemnat nu a făcut o gafă uriaşă care să îl pună în pericol în cadrul audierilor”, a spus Negrescu.

Vicepreședintele Parlamentului European a mai declarat că discuțiile din Comisia JURI (afaceri juridice) a legislativului UE, care se apleacă asupra declarațiilor de avere/interese ale comisarilor desemnați (și al cărui membru este), vor continua, precizând că au fost deja validați trei comisari.

„Comisia juridică, faţă de acum cinci ani, nu mai are aceeaşi capacitate de intervenţie. Conform codului de procedură al Parlamentului European, Comisia juridică şi-a pierdut din competenţe în a putea să blocheze vreun comisar. Acum cinci ani ştiţi ce s-a întâmplat în cazul doamnei Rovana Plumb şi, ca urmare a ceea ce s-a întâmplat atunci, cei care au decis în precedentul Parlament European au schimbat regulile şi au limitat posibilitatea noastră de a bloca”, a explicat Negrescu.

„Singurul lucru pe care putem noi să-l facem este să trimitem anumite observaţii către comisia de resort, iar comisia de resort, în cadrul audierilor, va lua decizia, care este bine coordonată din punct de vedere politic şi în continuare există acest acord între principalele familii politice europene pentru a sprijini executivul european”, a adăugat el.

Please follow and like us:
Pin Share