Zonele din România unde sunt cele mai multe cazuri de infarct. Medicii trag un semnal de alarmă: “Ne aflăm în plină problemă”

Zonele din România unde sunt cele mai multe cazuri de infarct. Medicii trag un semnal de alarmă: “Ne aflăm în plină problemă”

Zonele din România unde există cele mai multe cazuri de infarct. Multe persoane suferă de afecțiuni cardiovasculare. Medicii au lansat un avertisment în acest sens.

Zonele din România unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de infarct

Dafin Mureșanu, președinte al Departamentului Neuroștiințe, Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca și Președinte Federația Europeană a Societăților de NeuroReabilitare, a vorbit despre prevenirea cazurilor de boli cardiovasculare, de AVC și de infarct.

Cadrul medical a vorbit, de asemenea, despre strategia de combatere a bolilor cardiovasculare. În România există numeroase cazuri de infarct.

În partea de est a Europei, sunt numeroase cazuri de accident vascular cerebral, care este tot mai răspândit la noi în țară. Există multe persoane care au probleme cu inima în România.

De altfel, rata de mortalitate cauzată de bolile cardiovasculare este destul de crescută în România. Medicul a tras un semnal de alarmă privind situația la nivel național.

“Având în vedere acest lucru, aș dori să reamintesc pe scurt ideea că bolile cardiovasculare și bolile cardiovasculare asociate sunt ceva teribil. Ne aflăm în plină problemă cu această povară. (…)

Iar dacă mergem în țara noastră, suntem aproape devastați de cele 62% de cazuri, ceea ce este teribil. Aceasta este o chestiune foarte, foarte serioasă.

Și dacă punem laolaltă cu această informație și aceste date care ne spun că în ceea ce privește mortalitatea evitabilă pentru afecțiunile cardiovasculare în România, aceasta se află într-opoziție foarte proastă”, a spus medicul, potrivit dcmedical.ro.

Zonele din România cele mai afectate de afecțiuni cardiovasculare sunt partea de Nord, în Bucovina (județul Suceava). Județele Galați și Brăila sunt și ele afectate de numărul mare al persoanelor cu astfel de afecțiuni.

Și zona Olteniei este vizată de aceste probleme de sănătate, la fel și partea de jos a Moldovei. Sunt afectate și municipiile București, Timișoara, Târgu Mureș și Cluj-Napoca, mai arată sursa menționată.

De ce sunt afectate aceste zone

“Deci este teribil să vedem că nu suntem capabili să gestionăm aceste părți evitabile și eforturile noastre se îndreaptă în această direcție, de fapt. Și există zone largi, după cum puteți vedea, diferite zone în țara noastră, în special în partea de Nord a României, în Bucovina.

Și în Oltenia și, de asemenea, în josul Moldovei. Există cu siguranță cazuri în zona cu o capacitate foarte superficială de a gestiona aspectul legat de bolile cardiovasculare”, a adăugat medicul Dafin Mureșanu.

Totodată, lipsa resurselor reprezintă o problemă serioasă. În prezent, se iau măsuri pentru a reduce riscul de deces din cauza afecțiunilor cardiovasculare. Medicii se concentrează pe îmbunătățirea tratamentului acut pentru pacienții afectați.

“Având în vedere povara despre care am discutat și dovezile pe care le avem, dar și lipsa resurselor, de fapt, tot ceea ce putem crea în ceea ce privește noile capacități și noile resurse, va fi un amestec perfect. Și aceasta este de fapt direcția și calea viziunii noastre.

Iar obiectivul este, desigur, îndreptat spre reducerea poverii bolilor netransmisibile cu un impact negativ major în sănătatea publică, a continuat medicul.

Pentru a evita problemele grave apărute în urma bolilor cardiovasculare, medicul a oferit câteva sfaturi. Depistarea din timp, diagnosticarea, tratamentul și monitorizarea reprezintă aspecte importante pentru orice pacient.

Please follow and like us:
Pin Share