Ce cameră foto să-ți cumperi dacă ești la fel de pretențios ca cei de la NASA. Modelul care a ajuns pe Stația Spațială Internațională

Ce cameră foto să-ți cumperi dacă ești la fel de pretențios ca cei de la NASA. Modelul care a ajuns pe Stația Spațială Internațională

Stația Spațială Internațională a fost recent echipată cu mai multe camere foto Nikon Z9, pe măsură ce astronauții se pregătesc să înlocuiască, în cele din urmă, camerele DSLR Nikon care au servit ca sisteme primare în orbită timp de ani de zile.

NASA trece pe mirrorless

Nikon declară că 13 camere Nikon Z9, 15 adaptoare FTZ II și mai mult de 15 lentile Nikkor Z, inclusiv lentile super-telefoto și macro, au fost lansate în ianuarie la bordul celei de-a 20-a misiuni comerciale de aprovizionare Northrop Grumman pentru NASA.

Nava spațială de marfă Cygnus, transportată de racheta SpaceX Falcon 9, a fost lansată de la Complexul de Lansare Spațială 40 de la Stația Forței Spațiale Cape Canaveral pe 30 ianuarie 2024.

Compania japoneză de camere consideră acest lucru o realizare importantă pentru seria Nikon Z, deoarece va fi prima cameră mirrorless a Nikon utilizată de echipajul stației spațiale.

Nikon Z9 nu este prima cameră foto care ajunge în spațiu

Camerele înlocuiesc inventarul curent de camere SLR Nikon D6 și D5.

Începând din 1999, camerele Nikon (Nikon F5) și lentilele Nikkor au fost folosite la bordul laboratorului orbital pentru a ajuta la cercetarea științifică.

Echipamentul este folosit atât în interiorul stației spațiale, cât și în vidul implacabil al spațiului. În 2008, NASA a primit camerele DSLR digitale D2XS, iar în 2013, 38 de camere DSLR digitale Nikon D4 și 64 de lentile Nikkor au fost livrate echipajului stației spațiale.

Vezi și: Cum cumperi o cameră foto second hand de pe Marketplace fără să îți iei țeapă. Trucuri de care să ții cont

De menționat că aceste camere luate în spațiu nu au o durată lungă de viață, de vreme ce condițiile din spațiu sunt vitrege.

Vezi și: Cele mai bune camere foto compacte din 2023. Cum te ajută, când nu mai ai încredere în telefonul de poze

Totuși, pentru a face treaba mai ușoară, au fost făcute modificări și la protocolul de transfer FTP și în cameră pentru a simplifica fluxul de lucru al astronauților, a crește eficiența și a reduce consumul de energie la trimiterea imaginilor din spațiu pe Pământ.

„Nikon crede ferm în misiunea NASA de explorare spațială și cercetare și vom continua să lucrăm îndeaproape cu agenția spațială pentru a ne asigura că sunt echipați corespunzător”, a declarat Naoki Onozato, președinte și CEO al Nikon Inc.

NASA lucrează, de altfel, cu Nikon de mult timp, începând din anul 1971, când o cameră Nikon Photomic FTN personalizată a fost utilizată în misiunea Apollo 15.

Vezi și: Cum funcționează camerele foto de unică folosință și de ce sunt ele relevante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *