Kamala Harris afirmă că este „pregătită, fără niciun dubiu, să-și slujească țara”, în contextul temerilor tot mai multe despre vârsta lui Biden

Kamala Harris afirmă că este „pregătită, fără niciun dubiu, să-și slujească țara”, în contextul temerilor tot mai multe despre vârsta lui Biden

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a declarat că este pregătită să-și servească țara în calitate de lider, într-un interviu acordat Wall Street Journal (WSJ) și publicat luni, în condițiile în care îngrijorările alegătorilor cu privire la vârsta președintelui Joe Biden continuă să crească, într-un an electoral, scrie agenția France Presse, potrivit The Barron’s.

Harris, în vârstă de 59 de ani, se află sub o atenție tot mai amănunțită, cu privire la abilitățile ei având în vedere că este prima în linia de succesiune la președinție în cazul în care democratul Biden, în vârstă de 81 de ani, ar fi incapabil să-și termine mandatul sau s-ar retrage.

„Sunt pregătită să-mi slujesc țara. Nu există niciun dubiu în legătură cu asta”, a declarat Harris pentru WSJ când a fost întrebată dacă îngrijorarea alegătorilor cu privire la vârsta lui Biden înseamnă că ea trebuie să-i convingă de capacitățile ei de lider.

Toți cei care „mă văd în funcție pleacă pe deplin conștienți de capacitatea mea de a conduce”, a spus Harris, primul vicepreședinte de culoare din istoria SUA, Mai mult, ea este și femeie și originară din Asia de Sud.

Interviul a fost realizat cu două zile înainte ca raportul usturător al unui procuror special să îl prezinte pe Biden ca pe un bătrân care are probleme cu memoria.

Ancheta procurorului special Robert Hur privind gestionarea de către Biden a documentelor clasificate a constatat că președintele nu ar trebui să fie pus sub acuzare, dar a afirmat că dacă acesta ar veni în fața unui juriu, el ar apărea ca un „om bătrân și bine intenționat, cu o memorie slabă”.

Casa Albă a ripostat dur la acest raport, menționând că Hur l-a intervievat pe Biden în momentul în care acesta se afla sub o presiune intensă, a doua zi după atacurile Hamas din 7 octombrie asupra Israelului.

De asemenea, Harris a sărit în apărarea lui Biden, catalogând raportul procurorului special drept „motivat politic”.

Harris și-a asumat un rol din ce în ce mai important în campania de realegere a lui Biden, concentrându-se pe subiecte precum avortul, înaintea votului din noiembrie, în care se așteaptă ca actualul lider să se confrunte cu fostul președinte Donald Trump.

Republicanii au luat-o frecvent în vizor pe Harris, iar sondajele arată că fostul senator californian are o rată de aprobare scăzută, ca și Biden însuși.

Citiți și:

Când vârsta devine un impediment pentru a fi președinte? Întrebarea incomodă care domină alegerile prezidențiale din SUA
A treia gafă într-o săptămână. Joe Biden spune că El-Sisi este președintele Mexicului, chiar în conferința în care dădea asigurări că nu are probleme cu memoria | VIDEO
Joe Biden a gestionat greşit documente clasificate, dar nu va fi pus sub acuzare. Procurorul special spune că memoria lui a avut „limitări semnificative”
Joe Biden, reacție dură în urma raportului în care e acuzat că are probleme de memorie și „a uitat când i-a murit fiul”
Joe Biden face o nouă încurcătură între doi lideri europeni. A confundat-o pe Angela Merkel cu Helmut Kohl
O nouă gafă a lui Joe Biden. L-a confundat pe Emmanuel Macron cu Francois Mitterrand, care a murit în 1996 | VIDEO

Foto: Profimedia Images

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *