Topul celor mai sănătoase brânze din lume, publicat de cercetătorii germani

Topul celor mai sănătoase brânze din lume, publicat de cercetătorii germani

În același timp, brânza este apreciată nu doar pentru gustul său delicios, ci și pentru beneficiile pe care le poate aduce sănătății. Multe tipuri de brânză sunt bogate în proteine, calciu, vitamine și grăsimi sănătoase, contribuind astfel la menținerea unei diete echilibrate. De aceea, în ultimii ani, s-a dezvoltat un interes tot mai mare pentru identificarea și promovarea brânzurilor considerate cele mai sănătoase din lume, care să ofere atât o experiență culinară plăcută, cât și beneficii pentru sănătate.

Societatea Germană de Nutriție (DGE) continuă să recomande includerea produselor lactate, inclusiv a brânzei, într-o dietă sănătoasă, cu mențiunea de a limita cantitatea consumată. În baza conținutului nutritiv, a cercetărilor și a diferitelor ghiduri alimentare, heidelberg24.de a alcătuit o listă ce cuprinde cele mai sănătoase tipuri de brânzeturi disponibile pe piață.

Când se plantează, de fapt, bujorii. Greșeala pe care o fac mulți

Pe lângă nutrienții esențiali, cum ar fi proteinele și grăsimile, brânza furnizează și minerale și vitamine importante. Proteinele, calciul și vitaminele din complexul B sunt elemente cheie ale acestui produs lactat. Calciul din brânză contribuie la sănătatea oaselor și a dinților, fiind esențial pentru coagularea sângelui, menținerea integrității celulare și transmiterea corectă a stimulilor în sistemul nervos și muscular.

Societatea Germană de Nutriție recomandă un consum de 50 până la 60 de grame de brânză pe zi pentru un adult, echivalentul a două felii normale. 

După studii riguroase, cercetătorii germani au publicat Top 2 al celor mai sănătoase brânzeturi din lume:

Locul 1: MozzarellaLocul 2: Brânza de vaciLocul 3: Emmental

Mozzarella este pe primul loc. Aceasta conține 20 de grame de proteine ​​pe porție. Deși este săracă în grăsimi, este o adevărată sursă de proteine. Așadar, este puțin mai bogată în calorii. Are 255 de kilocalorii la 100 de grame și este câștigătoarea clasamentului.

Un olandez e decis să dărâme stereotipurile, după ce un român i-a inapoiat portofelul pierdut: „E eroul meu!”

Brânza de vaci ocupă locul al doilea în clasamentul celor mai sănătoase brânzeturi, pentru proprietățile sale bogate în proteine. Această brânza este deosebit de săracă în calorii. Cu 102 de calorii și 13 grame de proteine ​​la 100 de grame, este potrivită, în special pentru persoanele care doresc să slăbească. 

Brânza Emmental, pe de altă parte, este mai sărată și mai bogată în grăsimi. Aceasta este plină de vitamina D, proteine ​​și potasiu. 

Cremă de brânză conține, de asemenea, doar o cantitate mică de calorii. 105 kilocalorii la 100 de grame de brânză ar trebui să mulțumească pe oricine atunci când ține o dietă. Dacă vă puteți obișnui cu gustul, puteți folosi și brânză Harz. Are chiar 30 de grame de proteine ​​la 100 de grame și, de asemenea, relativ puține calorii (131 Kcal / 100 de grame).

Elevii joacă la păcănele în timpul orelor sub privirile indiferente ale profesoarei. Scandal la un liceu din Târgu Jiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *