Angajat de la Protecţia Copilului Ialomiţa, reținut pentru mită. Cerea șpagă lunar de la o persoană pentru a atesta că are un copil în plasament

Rmag Breaking News

Un funcţionar din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ialomiţa a fost reținut după ce fost prins în flagrant când primea 600 de lei mită de la o persoană. Suma o cerea lunar de la persoana respectivă, pentru a atesta în fals că aceasta are în continuare un minor în plasament, astfel încât să primească indemnizaţia, anunță miercuri Direcţia Generală Anticorupţie, într-un comunicat.

Cazul a ieșit la iveală ieri, 26 martie, după ce polițiștii DGA Ialomița au organizat o acţiune de prindere în flagrant.

„Este vorba despre un angajat al DGASPC Ialomiţa care a primit suma de 600 de lei de la o persoană, în schimbul neîndeplinirii atribuţiilor de serviciu”, a transmis Direcţia Generală Anticorupţie.

Potrivit anchetatorilor, martorul denunţător avea în îngrijire un minor aflat în plasament ce a părăsit anterior domiciliul acestuia. Pentru a primi în continuare indemnizaţia de îngrijitor, angajatul DGASPC i-a cerut, lunar, câte 600 de lei.

„Din cercetări a rezultat că era a patra lună în care persoana denunţătoare i-ar fi dat suma respectivă din indemnizaţia de îngrijire a minorului. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită”, a mai transmis DGA.

Funcţionarul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *