Ambarcaţiune fără pilot, găsită lângă Tuzla

Rmag Breaking News

Nava de căutare-salvare Artemis a Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare a transportat, joi, în zona de siguranţă a poligonului de trageri antiaeriene Capu Midia, o ambarcaţiune recuperată din apele teritoriale româneşti.  

Miercuri, Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) a fost alertată de către Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) cu privire la o ambarcațiune răsturnată, în zona travers Tuzla,  precizează Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, Constanța.
Reprezentanții săi mai afirmă că „Nava SAR ARTEMIS, din cadrul ARSVOM, a fost solicitată să intervină pentru a efectua operațiuni de căutare și salvare, dar în urma căutărilor nu a fost găsită nicio persoană, singurul obiect identificat, în perimetrul de căutare, a fost barca răsturnată.
Fiind considerată un pericol pentru siguranța navigației, ambarcațiunea a fost remorcată de către nava Sar Artemis- ARSVOM și adusă în port, pentru a se face investigații.
În acest moment este o anchetă în curs de desfășurare și se fac cercetări de către organele abilitate.
În ce privește activitatea ARSVOM, misiunea a fost îndeplinită cu succes, conform procedurilor pentru intervenții de căutare și salvare, sub coordonarea și la indicațiile Centrului Maritim de Coordonare.
Amintim faptul că, Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare este organul tehnic de specialitate din subordinea Ministerului Transporturilor, prin care acesta asigură activitatea de căutare și salvare a vieții omenești pe mare și intervenții în caz de poluare“.

The post Ambarcaţiune fără pilot, găsită lângă Tuzla appeared first on Cotidianul RO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *