Doliu imens în lumea politică românească. Un cunoscut ministru din guvernul Petre Roman a trecut în neființă

Doliu imens în lumea politică românească. Un cunoscut ministru din guvernul Petre Roman a trecut în neființă

Doru Viorel Ursu, fost ministru de Interne şi judecător militar, a murit la vârsta de 71 de ani, lăsând în urmă o carieră remarcabilă în domeniul politic şi juridic.

Doru Viorel Ursu s-a nascut la Drobeta Turnu Severin pe 1 martie 1953. A absolvit Facultatea de Drept din Bucuresti in 1976 si a activat ulterior ca procuror la Procuratura Sectorului 2.

Cariera sa a cunoscut o ascensiune remarcabila, fiind numit ministru de Interne in Guvernul Petre Roman in perioada 1990-1991. A jucat un rol esential in reformarea sistemului de justitie din Romania post-comunista, a contribuit la consolidarea statului de drept si la respectarea drepturilor omului.

Continuă ancheta la spitalul Sfântul Pantelimon. Șefa secției ATI: „Avem de înfruntat furia unei singure persoane”. Criminaliștii au ridicat aparatură medicală

Pe langa cariera sa politica, Doru Viorel Ursu a excelat si in domeniul juridic, a fost judecator militar si ulterior conferentiar universitar la Facultatea de Drept din Bucuresti.

A publicat numeroase carti, printre care „Colivia cu ciori vopsite”, „Sange si carne de om”, „Ministru de interne: Radiografia unei lovituri de stat”, „Ministru de interne: Inceput de sfarsit „, „Sah mat la Romania”, “Tara ultimului soldat” si “Umbre”, prin care a demonstrat o profunzime a gandirii si o pasiune pentru domeniul juridic.

Doru Viorel Ursu a fost un om de o onestitate impecabila, un patriot convins si un luptator pentru democratie. Moartea sa reprezinta o pierdere majora pentru Romania si pentru toti cei care l-au cunoscut si apreciat.

„Familia indurerata va anunta locul de depunere, data inhumarii si roaga opinia publica sa manifeste discretie cu privire la acest trist eveniment. Odihneasca-se in pace!”, a anuntat familia intr-un comunicat de presa.

Protest în Piața Victoriei, în memoria tinerilor uciși de șoferul drogat. „Sunt mai mulți ca Sebi si Roberta și mai puțini ca Vlad Pascu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *