Parlamentul European a alocat 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei

Parlamentul European a alocat 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei

Parlamentului European a votat, în plenul de joi, cu largă majoritate, să aloce 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei. Raportul a fost adoptat cu 465 voturi „pentru”, 53 „împotrivă” şi 16 abţineri, și prevede rectificarea bugetului Uniunii Europene pentru a include măsurile survenite ca urmare a revizuirii Cadrului Financiar Multianual (CFM) 2021 – 2027, în special instrumentul de sprijin pentru Ucraina.

Alocarea banilor pentru Ucraina a fost votată cu 465 de voturi

„Proiectul de rectificare bugetară votat astăzi cuprinde modificările anuale ca urmarea a revizuirii CFM 2021 – 2027, în primul rând, alocarea a 4,8 miliarde de euro pentru sprijinirea Ucrainei.

Această sumă reprezintă alocarea anuală din componenta de fonduri nerambursabile a facilităţii pentru Ucraina în valoare totală de 50 de miliarde de euro.

Rectificarea mai cuprinde, totodată, o alocare de 376 de milioane de euro către Fondul European de Apărare, ca parte a Platformei STEP care încurajează investiţiile în industriile strategice ale UE”, arată un comunicat de presă, citat de Știrile ProTV.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *