Reacția Moscovei după ce Ucraina a scos secera și ciocanul de pe Monumentul Patriei: „Aceasta e întreaga esență a cyborgilor de la Kiev”

Reacția Moscovei după ce Ucraina a scos secera și ciocanul de pe Monumentul Patriei: „Aceasta e întreaga esență a cyborgilor de la Kiev”

Ministerul rus de Externe a condamnat luni, 7 august, înlocuirea simbolurilor “patriei” de pe o celebră statuie din Kiev construită în epoca sovietică, relatează CNN și Sky News.

Duminică, guvernul ucrainean a dat jos simbolurile sovietice – secera și ciocanul – și le-a înlocuit cu un trident – stema Ucrainei – pe scutul Monumentului Patriei care domină orizontul capitalei.

“Credem că această schimbare va fi începutul unei noi etape în renașterea culturii și identității noastre, respingerea definitivă a simbolurilor și narațiunilor sovietice și rusești”, a afirmat ministrul ucrainean al culturii.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a răspuns, luni, la acest gest al autorităților ucrainene, printr-un mesaj publicat pe canalul său de Telegram: “La Kiev, un trident a fost instalat pe monumentul Patriei”.

“Aceasta este întreaga esență a regimului de la Kiev și a cyborgilor conduși de acesta. Patria nu poate fi redenumită. Ea este una singură. Și singurul lucru pe care îl poți face cu ea este să o iubești. Iar ei nu știu cum”, a adăugat reprezentanta diplomației ruse.

Monumentul, o statuie de 102 metri înălțime care domină zona înconjurătoare, este realizat din oțel. Construcția lui a început în 1979. Acesta înfățișează o femeie care ține o sabie și un scut pe care era inscripționat simbolul sovietic al secerei și ciocanului.

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *