Comitetul de campanie al lui Joe Biden a decis cine îl va înlocui pe acesta, dacă se va retrage din cursa prezidenţială. Pe cine mizează democraţii

Comitetul de campanie al lui Joe Biden a decis cine îl va înlocui pe acesta, dacă se va retrage din cursa prezidenţială. Pe cine mizează democraţii

Comitetul de campanie al lui Joe Biden au găsit un înlocuitor pentru acesta, dacă liderul SUA va decide să se retragă din cursa prezidențială. Vicepreşedinta Statelor Unite, Kamala Harris, este cea care ar putea candida împotriva republicanului Donald Trump.

Cine l-ar putea înlocui pe Joe Biden în cursa prezidențială. Comitetul de campanie a decis

Informațiile au fost publicate de Reuters, care citează șapte surse din echipa de campanie a lui Joe Biden. Discuțiile privind înlocuirea actualului președinte în lupta pentru un nou mandat au început după prestația acestuia în dezbaterea cu Trump.

Conform sursei citate, activitatea lui Biden stârnește un „val de panică” în Partidul Democrat, prestația lui fiind considerată „șovăielnică” și „uneori incoerentă”. Democrații se tem că președintele nu ar fi suficient de apt pentru încă un mandat.

Pe lângă Kamala Harris ar fi fost menționate și alte variante pentru înlocuirea lui Biden. Este vorba despre guvernatori democraţi precum Gavin Newsom din California, Gretchen Whitmer din Michigan şi Josh Shapiro din Pennsylvania.

Vicepreşedinta Statelor Unite, Kamala Harris. Foto Hepta.ro

Vicepreședinta SUA are cea mai mare notorietate dintre aceștia. Un sondaj recent realizat la comanda Reuters/Ipsos, Harris este cu doar un punct procentual în spatele lui Trump, „42% faţă de 43%, sub marja de eroare de 3,5% puncte procentuale”.

Ce a transmis biroul de presă al vicepreședintei Harris

De altfel, Donna Brazile, fosta preşedintă interimară a DNC, a spus că Harris este cea care îl poate înlocui rapid pe Biden, în cazul în care acesta se retrage. „Oamenii pot visa la un alt super-erou.

Dar există un proces şi, ultima dată când m-am uitat, era vorba de un tandem Biden-Harris, ea este numărul doi în acest tandem”, a precizat recent Donna Brazile.

Pe de altă parte, reprezentanții biroului de presă al vicepreședintei au negat aceste discuții. „Vicepreşedinta Harris aşteaptă cu nerăbdare să servească pentru un nou mandat împreună cu preşedintele Joe Biden”, menționează sursa citată.

Chiar dacă au fost vehiculate și alte nume pentru înlocuirea lui Biden, strategii Partidului Democrat se tem că alegerea unui alt candidat ar reprezenta o greșeală. Acest lucru ar putea stârni nemulțumirea electoratului de culoare și feminin.

Please follow and like us:
Pin Share