Țara în care mulți români își fac vacanțele introduce amenzi pentru cei care urinează în mare. Sancțiunile sunt imense

Țara în care mulți români își fac vacanțele introduce amenzi pentru cei care urinează în mare. Sancțiunile sunt imense

Într-o țară vizitată de români, mai ales pe timpul verii, au fost introduse amenzi pentru cei care urinează în mare. Acest lucru a stârnit controverse considerabile. Sancțiunile impuse sunt extrem de mari.

Țara în care mulți români își fac vacanțele introduce amenzi pentru cei care urinează în mare. Sancțiunile sunt imense

Este vorba despre Spania, mai exact Costa de Sol. Turiștii care ajung aici pot primi amenzi uriașe pentru această „mică infracțiune”. Urinarea în mare îi poate costa sute de euro.

Din cauza turismului excesiv, autoritățile din Costa de Sol au decis să întroducă amenzi pentru cei care urinează în apa mării. Astfel, persoanele care săvărșesc această faptă pot plăti până la 750 de euro, potrivit Euronews.

Urinarea în public este interzisă pe uscat din motive evidente legate de igienă, respect pentru mediu și confortul celorlalți. Totuși, când vine vorba despre urinarea în mare, situația devine mai complicată. Este greu de supravegheat ceea ce se întâmplă sub apă.

Cu toate acestea, amenzile diferă în funcție de plaja pe care te afli. După cum spuneam, în orașul Vigo din nordul Spaniei, trebuie să scoți din buzunar 750 de euro pentru „evacuarea fiziologică pe plajă sau în mare”.

În Marbella, amenda a fost de 300 de euro, dar tariful s-a dublat anul acesta. Consilierii municipali din Marbella au aprobat ordonanța care interzice urinarea sub apă pe 25 de plaje din municipalitatea Malaga.

Alte interdicții care sunt sancționate cu amenzi

Pe lângă urinarea în apă, noua ordonanță menționează și alte interdicții printre care jucatul cu mingi în apă și rezervarea unei zone cu un parasol. Mai mult, câinilor le este interzis accesul în apă, cu excepția plajele desemnate pentru animale.

De asemenea, în Marbella sunt introduse amenzi fumătorilor care aruncă pe plajă mucuri de țigară. Iar pe plajele din Mallorca, Ibiza și Menorca, fumatul este complet interzis.

Benidorm este un alt oraș care a implementat măsuri severe pentru protejarea plajelor sale. De exemplu, folosirea săpunului sau șamponului la dușurile publice de pe plajă poate atrage o amendă de 660 de euro. Mai mult, fumătorii sunt sancționați cu amenzi de până la 2 000 de euro.

Aceste amenzi au fost introduse și pentru a proteja mediul. Se spune că urina este toxică pentru viețuitoarele marine și poate afecta biodiversitatea. Chiar dacă urina conține în principal 95% apă, celelalte cinci procente includ substanțe precum uree, bacterii și reziduuri de medicamente, care sunt dăunătoare.

În schimb, experții de la Societatea Americană de Chimie au respins aceste idei, susținând că urina apare în cantități neglijabile în mediul marin.

Please follow and like us:
Pin Share