Reacția lui Serghei Șoigu când a fost întrebat dacă Rusia va câștiga războiul. Postul de stat a șters interviul din online

Reacția lui Serghei Șoigu când a fost întrebat dacă Rusia va câștiga războiul. Postul de stat a șters interviul din online

Întrebat despre posibilitatea victoriei în timpul interviului difuzat la televiziunea de stat Rusia 1, Serghei Șoigu, ministrul apărării, a ridicat mâinile neputincios. Înregistrarea a dispărut rapid de pe site-ul oficial al postului controlat de Kremlin, notează portalul polonez de știri Onet.

Din februarie 2022, adică de la începutul agresiunii împotriva țării vecine, retorica lui Șoigu s-a schimbat semnificativ.

După câteva săptămâni de la invazie, ministrul asigura că „în principal, sarcinile primei etape a operațiunii militare speciale au fost îndeplinite cu succes”, „potențialul ofensiv al armata ucraineană a fost redus semnificativ”, iar „controlul asupra spațiului aerian a fost atins”.

Miercuri, 13 septembrie, Șoigu precipitat și-a ridicat mâinile neputincios, când a fost întrebat dacă Rusia va câștiga războiul. A spus că trupele ruse „își apără pozițiile” și că „nu au altă opțiune”.

Szojgu zapytano, czy Rosja zwycięży…W odpowiedzi rosyjski minister obrony rozłożył ręce i ciężko wzdychając odpowiada: „Nie mamy innych opcji”.Wywiad został szybko usunięty z oficjalnej strony państwowej telewizji Rossija 1. Chyba reakcja Szojgu nie wyglądała zbyt… pic.twitter.com/Xjm60qvnQK

— Biełsat (@Bielsat_pl) September 13, 2023

Interviul a fost eliminat de pe site-ul Rusia 1, „probabil că răspunsul lui Șoigu nu a fost considerat prea convingător”, a observat canalul rusesc de Telegram Mozhem Obsasnit.

Ultimul succes militar semnificativ al Rusiei în timpul războiului cu Ucraina a fost capturarea orașelor Severodonețk și Lisichansk în vara anului 2022.

Ulterior, au avut loc înfrângeri în oblastele Harkov și Herson, unde armata ucraineană a efectuat contraofensive eficiente.

În mai 2023, invadatorii au capturat Bahmut, în Donbas, dar au făcut-o cu prețul unor pierderi umane enorme, iar orașul, așa cum se admitea chiar și în Rusia, nu avea o importanță strategică.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *