Sondaj INSCOP: Românii, așteptări mari după alegerile locale și parlamentare

Sondaj INSCOP: Românii, așteptări mari după alegerile locale și parlamentare

Cel mai recent sondaj de opinie realizat de INSCOP arată că așteptările românilor după alegerile desfășurate pe 9 iunie 2024 sunt mari, atât de la aleșii locali, cât și de la cei pe care i-au trimis în Parlamentul European.

Sondaj INSCOP: Românii, așteptări mari după alegerile locale și parlamentare

Peste 60% dintre români se așteaptă ca situația din localitatea lor să se îmbunătățească în urma alegerilor din 9 iunie. Un procent similar se așteaptă la îmbunătățirea modului în care este reprezentată România în Parlamentul European, conform sondajului realizat la comanda News.ro.

Datele colectate și analizate de institutul de sondare arată că, în urma rezultatelor de la alegerile locale, 66.2% dintre români se aşteaptă ca, în următorii patru ani, situaţia din localitatea lor să se îmbunătăţească, 22.6% să rămână la fel, iar 9.6% să se înrăutăţească, în vreme ce 1.6% nu ştiu sau nu răspund.

„Se aşteaptă ca situaţia din localitatea lor să se îmbunătăţească în special votanţii PSD şi ai PNL, persoanele cu educaţie primară, cei inactivi, gulerele albastre, locuitorii din rural şi cei cu un venit mai redus.

Se aşteaptă ca situaţia din localitatea lor să rămână la fel în special votanţii USR, persoanele cu educaţie superioară, locuitorii din Bucureşti şi cei cu un venit mai ridicat”, arată rezultatele sondajului.

În ceea ce privește modul în care este reprezentată România în Parlamentul European, 60.5% dintre respondenții la sondaj se aşteaptă ca, în următorii patru ani, acesta să se îmbunătăţească, 23.1% să rămână la fel, iar 12.4% să se înrăutăţească, iar 4.1% nu ştiu sau nu răspund.

„Se aşteaptă ca modul în care este reprezentată România în Parlamentul European să se îmbunătăţească în special votanţii PSD, ai PNL şi ai AUR, persoanele cu educaţie primară, cei inactivi, gulerele albastre, locuitorii din rural şi cei cu un venit mai redus.

Se aşteaptă ca modul în care este reprezentată România în Parlamentul European să rămână la fel în special votanţii USR, persoanele cu educaţie superioară, gulerele albe, locuitorii din Bucureşti şi cei cu un venit mai ridicat”, mai informează sursa citată.

Sondajul de opinie a fost realizat cu date culese în perioada 19 – 27 iunie 2024. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.95%, la un grad de încredere de 95%.

Please follow and like us:
Pin Share