Dinamo a renunțat la jucătorii crescuți în propria curte și a adus fotbaliști formați la academii de afară

Dinamo a renunțat la jucătorii crescuți în propria curte și a adus fotbaliști formați la academii de afară

Dinamo nu se mai bazează în acest sezon pe cel puțin patru jucători produși în Ștefan cel Mare. De la „alb-roșii” au plecat în această vară Ricardo Grigore, Valentin Borcea, Deniz Giafer, iar Denis Oncescu a fost împrumutat la FC Argeș.

Dinamo începe să renunțe la jucătorii crescuți în propria curte. Au venit jucători români șlefuiți la academiile din vestul Europei

Dinamo schimbă puțin strategia pentru noul sezon din SuperLiga. După ce le-au dat șanse mai mulți ani lui Ricardo Grigore, Valentin Borcea, Deniz Giafer sau Denis Onescu, „câinii” adoptă o nouă strategie.

Zeljko Kopic se bazează însă în continuare pe doi tineri crescuți de Dinamo. Este vorba despre Ionuț Amzăr, principala variantă pentru regula U21 și Ahmed Bani. La prima echipă a fost promovat și Darius Gavrilă, mijlocaș în vârstă de 17 ani.

Cu toate acestea, pare că jucătorii tineri de la Dinamo vor primi din ce în ce mai puțin credit, în condițiile în care au venit și mulți jucători străini, iar în acest sezon pretenții conducerii sunt altele decât simpla evitare a retrogradării, presată și de dorința suporterilor de a ieși din mediocritate.

Dinamo a transferat jucători tineri școliți în fotbalul occidental

Primul semnal că la Dinamo s-a schimbat puțin optica și strategia a fost transferul lui Cătălin Cîrjan, fostul mijlocaș al Rapidului și al lui Arsenal Londra, care deja a avut evoluții bune în meciurile amicale.

Crescut la academia englezilor, Cîrjan tocmai a rămas liber de contract după cinci de contract cu Arsenal și ar putea fi unul dintre cei mai importanți jucători în sezonul viitor pentru Dinamo.

A urmat apoi transferul lui Adrian Caragea, o extremă stângă de doar 18 ani. Puștiul s-a născut în Spania la Jaen și a fost șlefuit la academia lui Sassuolo, unde a fost între 2021 și 2024.

Următorul pe listă Răzvan Pașcalău, un tânăr care a impresionat la juniorii lui Lecce. Fundașul central în vârstă de 20 de ani a fost aproape patru ani la academia italienilor (2020-2024).

Au venit însă și jucători tineri din campionatul intern

Dinamo a adus totuși câțiva jucători de perspectivă și din România. Este vorba despre Alexandru Roșca, portarul în vârstă de 20 de ani cumpărat de la Șelimbăr, Raul Rotund, mijlocaș de 18 ani, ultima oară la U Cluj și Cristian Licsandru (21 de ani), închizător crescut de Petrolul.

Rămâne de văzut dacă acești jucători vor confirma și dacă vor primi destule minute din partea lui Zeljko Kopic. Ricardo Grigore acuza la plecarea că antrenorul croat nu le oferă suficiente șanse jucătorilor tineri.

4 jucători crescuți în Ștefan cel Mare au plecat de la Dinamo 
3 jucători lansați de academia lui Arsenal, Sassuolo și Lecce au ajuns la Dinamo în această vară

Please follow and like us:
Pin Share