Spania – Germania 2-1, meciul recordurilor la EURO 2024. Yamal, Wirtz și Kroos au scris istorie

Spania – Germania 2-1, meciul recordurilor la EURO 2024. Yamal, Wirtz și Kroos au scris istorie

Spania a reușit să se califice în semifinalele EURO 2024 după golul superb marcat de Mikel Merino cu un minut înainte de finalul celor două reprize de prelungiri. Iată de ce partida va rămâne în istoria turneului final.

Spania – Germania 2-1 și bornele istorice stabilite la Campionatul European

Lamine Yamal este fără doar și poate una dintre cele mai frumoase surprize de la EURO 2024. La doar 16 ani, puștiul din naționala Spaniei a devenit singurul junior din istorie care a reușit să își creeze mai mult de 12 ocazii importnate de gol la o ediție a Campionatul European.

Noul star al fotbalului european a mai bifat însă un record la meciul împotriva Germaniei. Este singurul junior care a reușit să ofere trei pase decisive la un Campionat European, o performanță și mai importantă pentru puștiul Barcelonei.

Dani Olmo a contribuit și el la ambele goluri marcate de naționala Spaniei împotriva Germaniei. Este singurul jucător al ibericilor care a reușit să își creeze minim trei ocazii mari împotriva Mannschaft-ului.

Spania – Germania 2-1, meciul pe care Florian Wirtz nu îl va uita niciodată

Florian Wirtz a fost aproape să fie eroul partidei, în detrimentul lui Mikel Merino. Mijlocașul ofensiv al lui Bayer Leverkusen a reușit să egaleze în minutul 90+4 și să trimită meciul în prelungiri.

Cu reușita sa, Wirtz a devenit cel mai tânăr marcator din istoria naționalei Germaniei care a marcat în fazele eliminatorii la un Campionat European. Jucătorul a reușit să marcheze la 21 de ani și 63 de zile. Din păcate pentru el, Germania a fost eliminată după ce putea primi un penalty în minutul 105.

Toni Kroos rămâne și el în statistici după ultimul meci din carieră

Pentru Toni Kroos, meciul cu Spania a fost ultimul din cariera sa la naționala Germaniei. Mijlocașul central în vârstă de 34 de ani care tocmai s-a despărțit de Real Madrid a avut o intrare dură la Pedri, jucătorul rivalei Barcelona.

Căpitanul naționalei Germaniei a avut un joc extrem de agresiv și a comis la fel de multe faulturi în 41 de minute contra Spaniei cât are în precendente sale 350 de minute la Campionatul Euroopean.

Bornele carierei lui Toni Kroos

Toni Kroos părăsește astfel fotbalul, după o carieră impresionantă: 832 de meciuri, 80 de goluri. Mijlocașul are în palmares 6 trofee Champions League, 5 Supercupe ale Europei și 6 trofee la Campionatul Mondial al Cluburilor.

Ca jucător al lui Real Madrid a mai reușit să câștige La Liga de 4 ori, o Cupa Regelui și 4 Supercupe ale Spaniei, 3 trofee în Bundesliga cu Bayern Munchen, 3 Cupe ale Germaniei și o Supercupă și nu în ultimul rând un titlu mondial cu naționala Germaniei.

Please follow and like us:
Pin Share